Til hovedinnhold

Matreisen: Her er Christine Danckes mat-favoritter i Paris

3. april 2017Aktuelt
PARIS: P3-profil og journalist Christine Dancke deler sine beste Paris-tips. Foto: Renaud Cambuzat/Ober Mamma/Christine Dancke/Privat
PARIS: P3-profil og journalist Christine Dancke deler sine beste Paris-tips. Foto: Renaud Cambuzat/Ober Mamma/Christine Dancke/Privat

Paris er definitivt en av verdens beste byer for deg som elsker mat. Konditorier på hvert gatehjørne, tradisjonsrike, franske klassikere og fristende brunsj - det er lett å bli mett i den franske hovedstaden.

Journalist, programleder og P3-profil Christine Dancke er en selvutnevnt mat-entusiast. Hun tester stadig nye restauranter i Oslo, og hun elsker en god kopp kaffe! Dancke deler bilder av hjemmelaget – og restaurantmat fra inn- og utland på sin Instagramkonto @jegspisermat.
Foto: Christine Dancke/Privat
Journalist, programleder og P3-profil Christine Dancke er en selvutnevnt mat-entusiast. Hun tester stadig nye restauranter i Oslo, og hun elsker en god kopp kaffe! Dancke deler bilder av hjemmelaget – og restaurantmat fra inn- og utland på sin Instagramkonto @jegspisermat. Foto: Christine Dancke/Privat

Tekst: Christine Dancke

I området rundt Republique, Bastille og Oberkampf dukker det stadig opp nye, spennende restauranter hvor du kan henge med parisere, få mye god mat for pengene og fine bilder til bloggen din.

Dersom du ønsker en mest mulig smidig matopplevelse i Paris bør du notere deg et par ting før du reiser: De fleste restauranter tar kun bestilling per telefon, så gjør gjerne unna ringerunden før du reiser hjemmefra. Husk også at de fleste restauranter kun har lunsj til mellom klokka to og tre, så er du sent ute med dagens andre måltid må du mest sannsynlig finne deg en café som har matservering hele dagen.

Frokost/lunsj

Ob-La-Di

Det er vanskelig å entre en kaffebar i Paris uten å støte på australske folk bak baren, og det gjelder også for denne lille cafeen i Marais. Kaffen er blant de aller beste i Paris, og kommer fra det prisvinnende kaffebrenneriet Lomi som holder til i 18. arrondissement. Caféen deres er vel verdt et besøk om du er i området.

Maten:

Avokadosandwich, posjerte egg og nydelig granola med fiken og frukt serveres hele dagen. I tillegg har de godt utvalg i søt bakst: Scones, kjeks og kaker.

Stemningen:

Ob-La-Di er, i likhet med flere andre relativt nyåpnede steder i Paris, svært instagramvennlig noe som også tidvis preger klientellet i caféen. Bloggere og kaffeentusiaster fra hele verden spiser gjerne frokosten sin her. Etter at de har fotografert den. Se med andre ord opp for internasjonal stemning, kom litt utenfor rushtid eller kjøp kaffen din «to go».

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Christine Dancke
Foto: Christine Dancke

Verdt å vite:

Caféen har veldig bra trådløst interenett. Vegg i vegg ligger et lite sted med gode tacos og margeritadispenser! Candelaria heter dette lille serveringsstedet som kun har ett bord. Fortsetter du videre inn i restauranten kommer du til en «hemmelig» bar som ikke er så hemmelig lenger, men som er stas hvis du liker gimmick.


The Broken Arm

I tilknytning til en av de hippeste konseptbutikkene i Paris ligger denne cafeen med et beskjedent, men godt frokostutvalg, og en lunsjmeny på samme kreativitetsnivå som butikken.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: The Broken Arm
Foto: The Broken Arm

Maten:

Moderne, eklektisk fransk mat i sesong, gode, hjemmelagde desserter og veldig god kaffe. Før kom kaffen fra norske Solberg & Hansen, men nå samarbeider også The Broken Arm med Lomi.

Stemningen:

Se opp for hektisk stemning i lunsjrushet, men også for et veldig fint sted å sitte og observere det som foregår rundt deg. Hit, både til cafeen og butikken, kommer inspirerende (og trendy) folk for å se på ting de ikke har råd til å kjøpe. Liker du det roligere kan du gå for morgenkaffen og avis i stedet for lunsjen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: The Broken Arm
Foto: The Broken Arm

Verdt å vite:

The Broken Arm ligger få minutter unna Ob-La-Di i gangavstand, så er det fullt på det ene eller andre stedet er det bare å bytte plan. Et tredje alternativ er Fondation Café ved siden av den spennende bokhandelen OFR.

12 Rue Perrée, 75003 Paris, Frankrike

The-broken-arm.com

+33 1 44 61 53 60


Middag

Clown Bar

Dette må være en av verdens beste og mest trivelige steder å spise - en historisk bar som ligger rett ved Cirque d’Hiver.

Maten:

Deleretter fra meny som endres daglig etter hvilke råvarer kokken har fått tak i. Alt på menyen smaker utsøkt, det være seg svart risotto med ål, kamskjellcarpaccio, røbet og burrata eller due.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Christine Dancke
Foto: Christine Dancke

Stemingen:

Restauranten er liten, men har god akustikk og er skikkelig koselig. Franskmenn og -kvinner sitter gjerne ute under varmelampene de fleste av årets måneder og koser seg med vin mens de deler noen deilige retter fra kjøkkenet. Stemningen på Clown Bar er så god som det er mulig å få den.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Christine Dancke
Foto: Christine Dancke

Verdt å vite:

I likhet med de fleste restauranter i Paris, tar Clown Bar ikke bordbestilling over mail eller via hjemmeside. Du må ringe og du bør absolutt bestille deg bord.

114 Rue Amelot, 75011 Paris, Frankrike

+33 1 43 55 87 35

https://www.facebook.com/CLOWN-BAR-PARIS-1443072882610254/


Le Verre Volé

Rett ved Canal Saint-Martin ligger denne nabolagsrestauranten med fargerikt, godt brukt interiør og fantastisk mat for en billig penge.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Frode Hansen/VG
Foto: Frode Hansen/VG

Stemningen:

Verre Volé er en klassisk nabolagsrestaurant - her kan man dele en flaske vin og spise litt mat, men her er også store middagsselskap og stevnemøter. God mat og vin passer til alle anledninger, og restauranten er særlig kjent for deres naturvin og vinmenyen forøvirg.

Maten:

Menyen forandrer seg daglig, i takt med hvilke råvarer som er tilgjengelige. Se opp for moderne, fransk mat fra sjø og land, friske grønnsaker og balanserte desserter.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Frode Hansen/VG
Foto: Frode Hansen/VG

Verdt å vite:

Treretters lunsj for rundt 200 kroner! Hvis du er i området, men ikke har tid til å sitte lenge, kan gå til Saam å få deg en god bao å spise.

67 rue de Lancry

+33 1 48 03 17 34

http://leverrevole.fr/

Le Chateaubriand

Klassisk bistro med moderne mat. Har i foregående år ligget høyt på listen over verdens beste restauranter, men er nå nede på en 74. plass på San Pellegrinos kåring uten at det har særlig innvirkning på kunden eller butikken. Maten er fortsatt topp og restauranten svært populær blant turister og lokale.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Renaud Cambuzat/Ober Mamma
Foto: Renaud Cambuzat/Ober Mamma

Stemningen:

Veldig avslappet stemning tatt i betraktning at denne restauranten i flere år har gått for å være en av verdens beste.

Maten:

Spennende og god gourmetmat til en billig penge. Du bør ha et åpent sinn for å få full uttelling på denne restauranten - maten er lite forutsigbar og kan være utfordrende, men aldri så kreativ at det går på bekostning av smaken.

Verdt å vite:

Her kan man kun reservere bord til første bordsetting - vil du spise senere må du stille deg i kø fra klokken 21.00 å håpe på det beste. Kun tastingmeny.

+33 1 43 57 45 95

129 Avenue Parmentier, 75011 Paris, Frankrike

Ober Mamma

Kul, italiensk trattoria med et av de sikreste tegnene på nyåpning: Instavennlig marmorbar. På Ober Mamma kan du henge i baren og drikke negroni men du spiser fra snacksmenyen (burrata f. eks.) eller nyte full meny i restauranten.

Stemingen:

Livlig og tilbakelent er stikkord for stemningen i denne restauranten. Perfekt hvis du ønsker en følelse av å ha vært ute på byen uten å dra på klubb.

Maten:

Pizzaen her er helt fantastisk og anbefales på det varmeste, enten den er en enkel margerita eller den berømte trøffelpizzaen. Bunnen er perfekt: Tynn og sprø, men med en god og tykk skorpe. Pastarettene servers i stekepanner og er perfekt for deling. Orker du dessert, spis pannacottaen.

Verdt å vite:

Det er ikke mulig å spise fra hovedmenyen i baren, så pass på å bestille bord på forhånd slik at du får plass i restauranten. Har du lyst på italiensk mat, men er nærmere Bastille? Gå på East Mamma i 133 rue du Faubourg Saint-Antoine, Ober Mammas søsterrestaurant.


Brunsj

Ellesworth

Rett ved den koselige hagen til Palais-Royal i Paris’ 1. Arrondissement finner du en liten restaurant med enda flere fotovennlige marmorbord og strålende mat.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Christine Dancke
Foto: Christine Dancke

Maten:

Her har de alt fra verdens beste eggerøre (med ricotta, pesto og fritert østerssopp) til sprø og saftig fritert kylling og pannekaker med pærer og brunt smør, alt servert slik at det er enkelt å dele.

Stemningen:

De som jobber på Ellsworth har god smak både når det gjelder interiør, mat og musikk. Under mitt siste besøk her fikk jeg spise til lyden av norske Vilde Tuv. Atmosfæren er avslappet og internasjonal.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Christine Dancke
Foto: Christine Dancke

Verdt å vite:

Personalet på Ellsworth sier alltid «hvis du liker brunsjen her må du prøve middagen», så kanskje det kan være en idé? Ellers er det perfekt å ta en kaffe i Palais-Royal hagen etter lunsj/brunch/middag, f.eks. på Café Kitsuné i selve hagen, eller, for litt bedre kaffe, gå til Telescope og ta med kaffen til en benk.

34 Rue de Richelieu, 75001 Paris

Tlf: +33 1 42 60 59 66

www.ellsworthparis.com/

Holybelly

Ved Canal Saint Martin ligger denne cafeen, australskeid den også, som er svært populær.

Maten:

Søte og salte pannekaker med svært god topping, eggeretter og dagens som forandrer seg.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Christine Dancke
Foto: Christine Dancke

Stemingen:

I denne caféen er det høyt tempo og livlig stemning. De har noen båser hvor man kan sitte litt privat, ellers sitter du alltid nærme naboen på langbord eller langs baren.

Verdt å vite:

Kom tidlig! I helgene er bunsjkøen tidvis ute av kontroll, og du kan risikere å bli sur av sult. Særlig da hovmesteren alltid slipper inn vennene sine først uansett hvor lang køen er. Du spør deg kanskje om det da er verdt ventingen? Svaret er ja - pannekakene er virkelig på et nivå over de fleste andre og kaffen likeså.

19 Rue Lucien Sampaix, 75010

http://holybel.ly/

Kaffeslabberas:

Kaffen blir stadig bedre i byen som for bare få år siden hadde et svært beskjedent utvalg moderne kaffebarer.

Coutume

20 minutter fra Eiffeltårnet, mild og god melkekaffe og solide lunsjretter.

Telescope

Den beste kaffen i sentrum.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Christine Dancke/Privat
Foto: Christine Dancke/Privat

Lomi

Brenner kaffe som serveres av mange flinke baristaer rundt omkring i Paris og har egen, koselig kafé rett nord for Gare Du Nord.

Craft

Minimalistisk i Belleville med få sitteplasser og nydelig kaffe fra Belleville roasters.


Kakefest:

I Paris er det kaker til salgs på hvert gatehjørne. Her er noen favorittsteder.

Jacques Genin

Går for å ha byens beste mille-feuille (napoleonskake), og lager en drøy(t god) varm sjokolade.

Boneshaker

Det er en stor glede at Fryd har begynt å by på donuts i Oslo. Håper de blir like gode som Boneshakers’.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Christine Dancke
Foto: Christine Dancke

Patisserie Michalak

Napoleonskake og andre kaker på glass. Lag på lag som spises med skje. Sier ikke mer.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Christine Dancke
Foto: Christine Dancke

Pain de Sucre

Stort utvalg av nylagde kaker, kjeks, marshmellows og andre godsaker. Fare for sukkersjokk.

Broken Biscuits Patisserie

God frokost, kaffe og hjemmelagde kaker i nærheten av Cimetière du Père Lachaise.

Hva er dine favorittsteder i Paris? Del tips i kommentarfeltet under!

Publisert: 03.04.2017 kl. 18:27
Oppdatert: 23.04.2020 kl. 09:43


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?