Havregrøt med kaffe: Kan dette bli den nye trendfrokosten?

14. september 2015Aktuelt
KOMBO: Kaffe latte og havregrøt - ikke hver for seg, men sammen! Foto: Annemor Larsen/VG/Scanpix
KOMBO: Kaffe latte og havregrøt - ikke hver for seg, men sammen! Foto: Annemor Larsen/VG/Scanpix

Nå kan du få i deg koffein og mat på én gang.

For mange er morgenen en travel og slitsom del av dagen. Hva skal man velge når tiden er knapp - kaffe eller mat? For alle morgentrøtte B-mennesker der ute - her er kanskje løsningen.

Oatmeal latte, altså havregrøt-latte, er det siste matfenomenet som syder og koker på Internett. Den mettende drikken lages ved å varme havregryn og melk med en espressosteamer slik at det får en smoothie- og grøtaktig konsistens. Deretter tilsetter man en dobbel espresso, før man topper det hele med litt granola, ifølge Popsugar.

- Morsom å drikke

Den mettende drikken har blitt omtalt av blant annet Bon Appétit Magazine, som forteller at man både drikker og spiser den på én gang.

- Havregrynene fører til at blandingen tykner og får en smoothie-aktig konsistens, noe som gjør den morsom å drikke. Men det er også masse gode greier i bunnen av koppen, som er helt perfekt å spise med skje, heter det i matmagasinet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

LATTE: En vanlig latte, som den på dette bildet, kan slurpes i seg. En oatmeal-latte, derimot, er mer fyldig, og krever både slurping og skje. Foto: Trond Solberg/VG
LATTE: En vanlig latte, som den på dette bildet, kan slurpes i seg. En oatmeal-latte, derimot, er mer fyldig, og krever både slurping og skje. Foto: Trond Solberg/VG

Folk i farta

Koffein-frokosten er det kafeen Cuppa Joe i Colorado, USA, som står bak. Ifølge eieren, Johanna Hirschboeck, lagde hun havregrøt-latten fordi hun ville lage en rett som var bra for folk i farta.

Og det kan virke som hun lyktes: På et bilde av oatmeal-latte på Instagram-profilen sin, skriver Bon Appétits Rochelle Bilow:

- Dette er en havregrøt-latte. Det er havre steamet med helmelk, toppet med espresso og granola, og jeg er forelsket i den og den er fantastisk, skriver Bilow.

Havregrøt-fan

Havregryn er ikke bare godt i kaffelatter og grøt, det er også veldig sunt. Havregryn senker blodsukkernivået, reduserer kolesterolet, og gjør deg mett og god. I tillegg er det en flott matvare for både de som har lyst til å gå ned i vekt og de som ønsker å holde vekten sin, ifølge Opplysningskontoret for brød og korn.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Det finnes forøvrig flere måter å sprite opp havreinntaket enn via latten: Matblogger og Godt-bidragsyter Julie Ilona Balas har tidligere vist hvor enkelt det er å forvandle den helt vanlige havregrøten til en skikkelig luksusfrokost.

Og visste du at du enkelt kan lage havregrøt i kjøleskapet? Fenomenet heter «kjøleskapsgrøt», og er supergodt! For ikke å snakke om tidsbesparende om morgenen..

Publisert: 14.09.2015 kl. 09:22
Oppdatert: 16.09.2015 kl. 13:16


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?