Til hovedinnhold

Cathrine Heienbergs sunnere sjokoladesnacks

DIGG: Hvem kan motstå kombinasjonen av peanøtter, banan og sjokolade? Alle foto: Cathrine Heienberg / Cathinthecity.com
DIGG: Hvem kan motstå kombinasjonen av peanøtter, banan og sjokolade? Alle foto: Cathrine Heienberg / Cathinthecity.com

Med kun tre ingredienser lager blogger Cathrine Heienberg sin egen favorittkonfekt, som også havner under juletreet hos venninnene.


SPESIELLE GAVER: Cathrine Heienberg liker å gi bort unike gaver - gjerne spiselige. Foto: Cathinthecity.com
SPESIELLE GAVER: Cathrine Heienberg liker å gi bort unike gaver - gjerne spiselige. Foto: Cathinthecity.com

Heienberg, som har en av landets mest leste blogger, er nemlig stor fan av å gi bort spiselige julegaver.

- Jeg er veldig glad i å lage hjemmelagede gaver, særlig til venninnene mine. Men disse bør oppbevares i kjøleskap, så pass på at de ikke blir liggende for lenge under treet, ler bloggeren.

Oppskriften satt hun sammen etter å ha lett etter en sunnere snack på delingstjenesten Pinterest, hvor lignende oppskrifter dukket opp i mange versjoner.

Konfekten består av noe av det beste hun vet:

Banan, peanøttsmør og kokesjokolade.

- Dette er jo veldig enkelt, men så digg! Et par biter av disse til en kopp kaffe er bare helt himmelsk, sier Cathrine.

Slik gjør du det:

Skjær opp bananen, og ha alle ingrediensene tilgjengelig på benken. Cathrine bruker en blanding av lys og mørk kokesjokolade, men du velger din favoritt!
Skjær opp bananen, og ha alle ingrediensene tilgjengelig på benken. Cathrine bruker en blanding av lys og mørk kokesjokolade, men du velger din favoritt!
Lag små sandwicher av bananskivene med peanøttsmør mellom, og smelt sjokoladen i vannbad.
Lag små sandwicher av bananskivene med peanøttsmør mellom, og smelt sjokoladen i vannbad.
Dypp bitene i sjokoladen, og strø gjerne litt hakkede peanøtter over for å gjøre dem ekstra fine. - Jeg bruker bare en teskje til å dyppe dem før jeg setter dem på et fat, sier Cathrine.
Dypp bitene i sjokoladen, og strø gjerne litt hakkede peanøtter over for å gjøre dem ekstra fine. - Jeg bruker bare en teskje til å dyppe dem før jeg setter dem på et fat, sier Cathrine.
Sett det hele i fryseren en time. Deretter skal de oppbevares i kjøleskap - eller nytes med en gang til en kopp kaffe!
Sett det hele i fryseren en time. Deretter skal de oppbevares i kjøleskap - eller nytes med en gang til en kopp kaffe!
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?