Til hovedinnhold

Maten du må smake i Italia

21. juli 2015Aktuelt
I SCREAM: You scream, we all scream for gelato. Foto: Scanpix
I SCREAM: You scream, we all scream for gelato. Foto: Scanpix

Fra enkle salater til overdådige kremdesserter - vi har samlet våre italienske kulinariske favoritter.

Sommerferien er ikke helt over ennå, og mange reiser til det store utland. Hele 65 prosent av oss drar på ferie til utlandet i løpet av sommerferien, ifølge en undersøkelse gjennomført av Virke.

Blant de mange spennende reisemålene i Europa, er Italia en ekte klassisker. Romantiske Roma, vakre Venezia, spennende Sicilia og fortryllende Toscana er bare noen av stedene du finner i det støvelformede landet sør i Europa.

I tillegg til vakre byer og sin flotte natur, er Italia kjent for sin fantastiske matkultur. I den anledning har vi samlet noen italienske klassikere det er verdt å få med seg på Italia-turen:

Pizza Margherita

Foto: Magnar Kirknes/VG
Foto: Magnar Kirknes/VG

Så enkelt, så godt. Pizza Margherita er en ekte klassiker, og ble visstnok oppfunnet i Napoli på slutten av 1800-tallet. Den ooriginale margherita-pizzaen skulle toppes med tre ingredienser, som til sammen utgjorde det italienske flagget: Basilikum (grønn), tomater (rød) og mozzarella (hvit), ifølge BBC.

Pasta alla Carbonara

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Det finnes utalllige varianter av Pasta alla Carbonara, med ymse ingredienser (enkelte tilsetter til og med erter). Men en skikkelig god carbonara skal i hvert fall inneholde pancetta, parmesan eller pecorino, egg, og et godt drag svart pepper.

Caprese

Foto: Magnar Kirknes/VG
Foto: Magnar Kirknes/VG

En vinner i Tricolorens drakt: Den delikate capresen. Caprese kommer opprinnelig fra øya Capri, og består av tomat, mozzarella og basilikum. Nydelig som en lett salat, som en forrett før carbonaraen, eller kanskje til lunsj etter å ha spradet rundt i Romas mange gater.

Tiramisù

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Tiramisù er en delikat og «voksen» dessert, som blant annet består av sterk kaffe, mascarpone, sterkvinen Marsala og fingerkjeks. Ganske mektig, men fantastisk godt. Nytes gjerne med utsikt over landskapet i Toscana.

Gelato

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Hva er vel en sommer uten is? Og hva er vel en reise til Italia uten masse, MASSE gelato? «Gelato» er rett og slett det italienske ordet for iskrem, og utsalgssteder er å finne overalt i landet. Mange gelato-kaféer har egne smaker, så prøv deg frem med noen spennende kombinasjoner. Eller gå for en klassisk vanilje. Tro oss - det blir godt uansett.

Cannoli

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Cannoli er en klassisk siciliansk dessert som består av små «kjeksrør» fylt med en søt og delikat krem som ofte inneholder ricotta. Det finnes utallige varianter av desserten, som er både sprø, myk og utrolig god.

Hva pleier du å spise i Italia? Kom gjerne med tips i kommentarfeltet!

Publisert: 21.07.2015 kl. 16:22
Oppdatert: 03.08.2015 kl. 16:09


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?