Inviter på reker med disse gode oppskriftene
Hjemmelaget tilbehør, rekecocktail og smørbrød. Et bugnende rekefat er så fristende lekkert og likevel nesten latterlig enkelt.
Ferske reker, loff og majones er gjerne synonymt med sol, sommer og svaberg, men det er ingen grunn til å vente på bølgeskvulp og blå himmel for å nyte disse rosa delikatessene. Bedre terrassemat finnes vel knapt, og det selv om solen skulle finne på å forsvinne bak en enorm sky.
Også kan man jo avansere et hakk hvis ønskelig. Lag din egen sitronmajones for eksempel, og bak en imponerende loff. Enhver brødskive vil være fra seg av misunnelse når de kaster blikket på «kongeloffen». Et mer perfekt utgangspunkt for et godt gammeldags rekesmørbrød skal du lete lenge etter.
Eller hva med wraps- og fingermatvarianten av rekecocktail? En rett som virkelig fortjener å bli båret frem fra glemselen etter årevis med mishandling på middelmådige restauranter er nettopp rekecocktailen. Styrer du unna reker i lake og ferdigkjøpt Thousand Island har du hjulpet rekecocktailen langt på vei allerede. Den slappe kinakålen i bunnen av glasset har jeg byttet ut med sprø hjertesalatblader, litt mango og chili gjør gjensynsgleden enda større.
Og for all del, glem ikke å koke kraft på rekeskallet. Har du ikke tid, så lov meg at du fryser ned skallene og koker ved neste anledning. En innkokt rekekraft er nemlig et utmerket utgangspunkt for en nydelig suppe, skalldyrsaus eller en skalldyrsdressing.
La havets herligheter skylle over deg og finn frem skyllebollen.
Ferske reker er noe av det diggeste som finnes! Og man kan godt bare servere dem med fersk loff og majones; men hvorfor ikke trå til litt og diske opp med litt forskjellige dressinger i tillegg. Her får du tre forslag - en sitronmajones, en dressing med paprika og gressløk og en avokadodipp; alle perfekte til rekemiddagen.
Noe av det enkleste - og beste du kan servere på terrassen en varm, lys sommerkveld er rekesmørbrød. God loff, god majones, dill og litt sitron; det er ikke mer som skal til. Og det smaker like godt inne en regnfull vårkveld også.
Lag en litt moderne variant av den klassiske rekecocktailen - her blander vi inn litt chili og mango, og serverer den i hjertesalatblader. Men Thousand Island-dressing må det være. Hjemmelaget, selvsagt.
Denne oppskriften på loff hadde Dronning Maud med seg da hun flyttet til Norge fra England. Det er kongen over alle loffer.
Publisert: 22.05.2015 kl. 10:51
Oppdatert: 24.06.2016 kl. 09:55
Lag deg en gratis konto