Sommerlig sjømatidyll

28. juli 2017Aktuelt
IDYLL: Sjømat og sommer passer som hånd i hanske. I denne saken får du masse deilige oppskrifter til den perfekte sjømatkvelden. Foto: Sara Johannessen
IDYLL: Sjømat og sommer passer som hånd i hanske. I denne saken får du masse deilige oppskrifter til den perfekte sjømatkvelden. Foto: Sara Johannessen
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

Blåskjell, reker og deilig fiskesuppe. Lag en hyggelig aften med fersk sjømat på bordet!

Ofte er det enkle ingredienser som skaper magiske øyeblikk. Sol, godt selskap og dampede blåskjell holder i massevis. Duften og smaken av sjø og saltvann fører oss rett inn i en maritim lykkerus.

Hvitvinsdampede blåskjell er utrolig godt og veldig enkelt å tilberede.

Med et nett blåskjell, eller en bøtte selvplukkede skjell, har du også et perfekt utgangspunkt for en deilig, kremet fiskesuppe. I restaurantverdenen blir blåskjellkraften høyt verdsatt, kanskje mer enn selve skjellmaten, og danner ofte grunnlaget for nydelige sauser og supper. Ha det i minnet neste gang du mangler god fiskekraft til en oppskrift.

Hvitvinen kan byttes ut med eplesider eller øl om du ønsker litt forandring. I tillegg til løk og hvitløk kan du gjerne prøve deg frem med andre smaker. Prøv for eksempel frisk, revet ingefær, sitrongress og chili. Bytter du i samme slengen ut hvitvinen med kokosmelk og persillen med frisk koriander, har du fått en asiatisk-inspirert utgave. Blåskjell-lykke blir det uansett.

Røkte reker er en annen smakfull rett som ikke krever all verdens innsats, selv om det kanskje høres sånn ut. Rekene røyker du ved hjelp av en kulegrill og røykespon. Om du har en liten røykovn er det selvsagt den du bruker. Nyt de lune og nyrøkte rekene - gjerne med hjemmelaget hvitløk- og chilimajones.

Hvitløksbrød passer til det meste - enten det er snakk om dampede blåskjell, fiskesuppe eller røkte reker. Så hvorfor ikke klinke til med den ultimate varianten? Ta utgangspunkt i et helt brød (jeg brukte olivenfocaccia og det ble helt suverent), lag noen dype snitt i brødet og fyll på med hvitløksmør og revet ost før du gratinerer hele sulamitten.

Vi har hørt det før, men det enkle kan faktisk være det beste!

Publisert: 28.07.2017 kl. 15:09


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?