Den beste turmaten til skiløypa

27. mars 2015Aktuelt
UT PÅ TUR: Varm sjokolade og pølser i hjemmebakt pinnebrød sørger for at matpausen blir vel så spennende som selve turen. Foto: Sara Johannessen/VG
UT PÅ TUR: Varm sjokolade og pølser i hjemmebakt pinnebrød sørger for at matpausen blir vel så spennende som selve turen. Foto: Sara Johannessen/VG

Med pinnebrød, suppe på termos, kjeks med sjokolade til de små og varm sjokolade med brandy og chili til de litt større blir matpausen selve poenget med turen.

Det er heldigvis ikke slik at man må reise høyt til fjells eller gå milelange turer for å nyte turmat. En matpause er helt på sin plass enten turen er lang eller kort. Og for enkelte av oss kan jo faktisk matpausen være selve poenget.

Når det gjelder turproviant må vi være såpass ærlig å innrømme at pølser grillet på bål fortsatt er stor lykke hos barna. Og glade barn på tur er å fortrekke, så la oss bare gjøre det enkelt på barnas premisser.

Lag pinnebrød for eksempel, men dropp den svartsvidde varianten og rull heller deigen rundt en god lammepølse, og topp med karamellisert rødløk, sennep og ruccola til glede for både store barn og voksne. Toast i folie er pinlig enkelt, men veldig godt, og kan selvsagt varieres med forskjellige typer skinke og mer intense oster.

Ertesuppen er virkelig lynrask å lage, servert fra termos sammen med nystekt pinnebrød og grillede pølser blir det et riktig så supert turmåltid. Fargerike turkjeks med Smarties vil garantert slå an blant barna. Det er heller ikke påkrevet med tur for å glede barna med disse kjeksene, de kan nemlig nytes både hjemme, borte, hos besteforeldre eller på hytta.

Den boozy, varme sjokoladen derimot er kun for voksne – med eller uten marshmallows.

God tur!

Publisert: 27.03.2015 kl. 12:27
Oppdatert: 04.02.2016 kl. 10:03


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?