La deg friste av det franske kjøkkenet
Det finnes farlig mange franske fristelser; men du kan la snegler og froskelår i fred, og heller by på disse tre nydelige franske høydepunktene.
Den franske maten kan være alt fra usedvanlig enkel til ytterst ekstravagant. I dagens franske hyllest har vi lagt oss på «bistronivå» og holdt smaken i fokus. Alle råvarene er lett tilgjengelige.
Den seige hanen i Coq au vin har vi erstattet med saftige kyllinglår. Ta deg tid til marinering over natten for ekstra spenst i lårene.
Den varme camemberten er en fantastisk liten rett som krever minimalt med innsats. Dette må jo være den perfekte retten for en hyggelig venninnekveld eller et romantisk kveldsmåltid. Tilbehøret kan varieres etter ønske, men det er alltid godt med noe søtt og sprøtt, spør du meg.
Små fylte vannbakkels med varm sjokoladesaus er rett og slett en opplevelse. Vannbakkels er ikke spesielt vanskelig å lage så lenge du er nøyaktig med mål og fremgangsmåte. Denne gangen har jeg fylt dem med vaniljekrem, men myk vaniljeis er også en favoritt.
Bon appetitt!
Vin til maten
Tips fra VGs vinekspert Edvard Skramstad
«Coq au vin» er en fantastisk rett der kjøttet mesker seg i deilig rødvin. Retten har sitt sine røtter i Burgund i Frankrike, og jeg ser ingen grunn til å vende regionen ryggen for å finne en passende rødvin. Ettersom denne versjonen er på kyllinglår, bør du gå for en ung og fruktig variant som harmonerer godt med det lyse kjøttet.
Defaix Bourgogne Pinot Noir
2012 5959701
Bestillingsutvalget
Kr. 173,-
Terningkast 5
Poeng 82
Land/Region: Frankrike, Burgund
Fruktig og delikat rødvin fremstilt av druen Pinot Noir. Dufter av kirsebær, plomme og hint av bringebær. Oppleves rund og myk i munnen. Anbefalt serveringstemperatur 14 til 16 grader. Smaker best ung. Prøv til Lises kylling Coq au vin, urtebakt kyllingbryst eller helstekt vaktel.
Publisert: 27.02.2015 kl. 11:38
Oppdatert: 08.07.2016 kl. 10:39
Lag deg en gratis konto