Til hovedinnhold

La deg friste av det franske kjøkkenet

27. februar 2015Aktuelt
LA DEG FRISTE: Til bakt camembert kan du servere alt fra søte fiken, sprø valnøtter og ferskt brød til stangselleri og physalis. For det er egentlig osten det dreier seg aller mest om. Foto: Sara Johannessen / VG
LA DEG FRISTE: Til bakt camembert kan du servere alt fra søte fiken, sprø valnøtter og ferskt brød til stangselleri og physalis. For det er egentlig osten det dreier seg aller mest om. Foto: Sara Johannessen / VG

Det finnes farlig mange franske fristelser; men du kan la snegler og froskelår i fred, og heller by på disse tre nydelige franske høydepunktene.

Den franske maten kan være alt fra usedvanlig enkel til ytterst ekstravagant. I dagens franske hyllest har vi lagt oss på «bistronivå» og holdt smaken i fokus. Alle råvarene er lett tilgjengelige.

Den seige hanen i Coq au vin har vi erstattet med saftige kyllinglår. Ta deg tid til marinering over natten for ekstra spenst i lårene.

Den varme camemberten er en fantastisk liten rett som krever minimalt med innsats. Dette må jo være den perfekte retten for en hyggelig venninnekveld eller et romantisk kveldsmåltid. Tilbehøret kan varieres etter ønske, men det er alltid godt med noe søtt og sprøtt, spør du meg.

Små fylte vannbakkels med varm sjokoladesaus er rett og slett en opplevelse. Vannbakkels er ikke spesielt vanskelig å lage så lenge du er nøyaktig med mål og fremgangsmåte. Denne gangen har jeg fylt dem med vaniljekrem, men myk vaniljeis er også en favoritt.

Bon appetitt!

Foto: Sara Johannessen / VG
Foto: Sara Johannessen / VG
Foto: Sara Johannessen / VG
Foto: Sara Johannessen / VG
Foto: Sara Johannessen / VG
Foto: Sara Johannessen / VG

Vin til maten

Tips fra VGs vinekspert Edvard Skramstad

«Coq au vin» er en fantastisk rett der kjøttet mesker seg i deilig rødvin. Retten har sitt sine røtter i Burgund i Frankrike, og jeg ser ingen grunn til å vende regionen ryggen for å finne en passende rødvin. Ettersom denne versjonen er på kyllinglår, bør du gå for en ung og fruktig variant som harmonerer godt med det lyse kjøttet.

Defaix Bourgogne Pinot Noir

2012 5959701

Bestillingsutvalget

Kr. 173,-

Terningkast 5

Poeng 82

Land/Region: Frankrike, Burgund

Fruktig og delikat rødvin fremstilt av druen Pinot Noir. Dufter av kirsebær, plomme og hint av bringebær. Oppleves rund og myk i munnen. Anbefalt serveringstemperatur 14 til 16 grader. Smaker best ung. Prøv til Lises kylling Coq au vin, urtebakt kyllingbryst eller helstekt vaktel.

Publisert: 27.02.2015 kl. 11:38
Oppdatert: 08.07.2016 kl. 10:39


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?