Ekte meksikansk helgefiesta: Syv uimotståelige oppskrifter

TACO, BARE BEDRE: Oppgrader fredagstacoen med hjemmelagde maistortillaer, entrecôte og digge dipper.
TACO, BARE BEDRE: Oppgrader fredagstacoen med hjemmelagde maistortillaer, entrecôte og digge dipper.
Lise Finckenhagen

Taco har blitt en sikker vinner på middagsbordet rundt om i de norske hjem. Takk og lov er den i full utvikling, og mange kjenner endelig på behovet for å prøve noen annet i «lefsa» enn stekt kjøttdeig, posekrydder og boks-mais.

Selv om jeg har blitt fortalt at taco slik vi spiser den ikke har stort til felles med den meksikanske utgaven av retten, ble jeg likevel overrasket da jeg for alvor forstod hvor langt vekk fra originalen vi har beveget oss. Og har du kunnet glede deg over fantastiske tacos på et taqueria i Mexico, vil aldri «fredagstacoen» bli noen annet enn en smaksmessig litt trist og salt affære. Men som sagt den er i utvikling, så benytt dagen i dag til å utvide dine tacohorisonter med noe så godt og enkelt som saftig entrecôte i den hjemmelagde maistortilla-en.

Føler du for å være litt ekstra vågal og trendy kan jeg anbefale deg å teste ut en superfrisk råmarinert «fiskesalat» i form av ceviche. Mariner fisken god tid i forveien slik at syren i marinaden får tid til å «koke» fisken. Dette er lekker og deilig mat som krever fisk av topp kvalitet og noen gode tortillachips som ekstra tilbehør.

Prikken over i-en på denne lille meksikanske buffeten er jalapeño poppers. Grønne jalapeños fylt til randen av mozzarella, dyppet i røre og fritert gylne og sprø. Toppet med chiliaioli er det bare helt himmelsk godt (jeg drømmer stadig om de jeg fikk servert på stranden i Tulum). Litt jobb er det altså, men venner og familie kommer til å elske deg for innsatsen.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?