Sommerens beste salater

SOMMERSALAT: Sprøtt, digg og kjempegodt. Salat funker til både lunsj, middag og som tilbehør. Foto: Lise Finckenhagen/VG
SOMMERSALAT: Sprøtt, digg og kjempegodt. Salat funker til både lunsj, middag og som tilbehør. Foto: Lise Finckenhagen/VG
Lise Finckenhagen

Sprø og friske salater er deilig sommermat. La deg inspirere til å prøve noe nytt eller jass opp en gammel favoritt.

Det finnes overhodet ingen fasit for hva som kan blandes i en salat. Noen salater er ment som et måltid i seg selv, mens andre igjen kan løfte den bruneste grilltallerken til nye, friske og fargerike høyder.

Varier og harmoner farger, konsistenser og ikke minst smaker. Selv elsker jeg å tilsette både sødme og friskhet i form av frukt og bær. Tror også jeg har en aldri så liten «fetisj» på alt som er finhakket og finsnittet. Tenk bare hvor stor forskjell det er på syltynne innslag av finsnittet rødløk - i motsetning til en diger løkbit à la «hestens-gebursdag». Kanskje en mandolin kan være en flott sommergave til deg selv i år, og da tenker jeg ikke på instrumentet, men på en grønnsakskutter.

Juster gjerne smaken på salaten etter at dressingen er tilsatt. Litt salt og noen dråper sitronsaft kan utgjøre store forskjeller. Passe mengde dressing er selvsagt også avgjørende for salatopplevelsen, og vent med å blande inn dressingen til rett før servering, da bevares salatens sprøhet bedre.

Miks og triks etter egne preferanser og nyt sommerdagene med mange gode smaker i samme bolle.

Sjekk ut Lise Finckenhagens nydelige sommersalater under:

Hva slags salat pleier du å lage om sommeren? Kom gjerne med tips i kommentarfeltet!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?