Til hovedinnhold

Disse isbitene koster 1900 kroner

OPTIMAL: Den sfæriske Mariko-isbiten har ifølge isbitprodusenten den matematisk mest optimale formen for korrekt nedkjøling av drinken. Foto: Gläce Luxury Ice Co.
OPTIMAL: Den sfæriske Mariko-isbiten har ifølge isbitprodusenten den matematisk mest optimale formen for korrekt nedkjøling av drinken. Foto: Gläce Luxury Ice Co.

En isbit er ikke lenger bare frossent vann. Et amerikansk selskap har spesialisert seg på eksklusive isbiter for at man skal slippe den vanlige isbitens mange svakheter.


Hvis du pleier å hive et brett isbiter i fryseren, og synes det er rart at folk kjøper dem ferdigfrosset bør du kanskje se bort nå. Det California-baserte selskapet Gläce Luxury Ice har nemlig skapt store overskrifter den siste tiden.

KUBE: Isbitens klarhet oppstår ved at isen fryses fra utsiden og innover, mens vannet beveges slik at gasser forsvinner. Når isen nesten er gjennomfrosset fjernes det gjenværende vannet, skriver Priceonomics. Foto: Gläce Luxury Ice Co.
KUBE: Isbitens klarhet oppstår ved at isen fryses fra utsiden og innover, mens vannet beveges slik at gasser forsvinner. Når isen nesten er gjennomfrosset fjernes det gjenværende vannet, skriver Priceonomics. Foto: Gläce Luxury Ice Co.

De selger luksusisbiter som koster - hold deg fast - 39 kroner per stykk. Hver pakke à 50 koster med andre ord 1939 kroner.

Til tross for at dette nok er en noe stiv pris for folk flest, har Gläce slått an på den andre siden av Atlanterhavet: Isbitene har blitt servert på store fester under både L.A. Fashion Week og på the Playboy Mansion, skriver Daily Mail.

Egen fryseprosess

Ifølge luksus-isens hjemmesider er hver bit individuelt skåret ut av en stor isblokk på 136 kilo. En spesiell fryseprosess der isen fryses fra utsiden og innover gjør at hver isbit er helt klar og smakløs. Dette skal være med på å «maksimere drikkeopplevelsen». Vanlige isbiter ser derimot ofte hvite ut på grunn av oksygeninnholdet i isen.

Som en god vin oppfordres man også til å la isbiten puste et par minutter før man heller drinken over.

Lang smeltetid - i teorien

Det har tidligere blitt påvist at isbiter fra vanlige isbitmaskiner kan inneholder urenheter og bakterier som både kan være helseskadelig og gi en dårlig smak. En undersøkelse gjennomført av Health Protection Agency i 2011 viste for eksempel at 30 prosent av de undersøkte restaurantene og pubene serverte skitten is. Gläce-is, derimot, er ifølge dem selv fullstedig fri for urenheter.

Isbitene, som enten er kubiske eller kuleformede, blir solgt i pakker med et ettveis luftehull så man kan presse ut «utendørs-luft» mellom slagene.

De skal også ha en smeltetid på 15 til 40 minutter. Det var derfor flere som ble skuffet i redaksjonen på den amerikanske avisen Miami Herald da deres kostbare pose med Gläce-isbiter smeltet innen de rakk å faktisk ta bilder av isbitene.

- Så nå sitter vi igjen med en pose vann. Men det er i det minste luksusvann: Det er «vänn», skriver den amerikanske avisen ironisk.

Ville du betalt 39 kroner for en isbit? Del dine tanker i kommentarfeltet under.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?