Fem fantastiske godsaker du kan lage til valentinsdagen

11. februar 2014Aktuelt
FEIR KJÆRLIGHETEN: Med romantiske og søte pavlova-hjerter, myk sjokoladefondant eller saftige arme riddere. Foto: TheaMyklebust.no / TrinesMatblogg.no / HowSweetEats.com
FEIR KJÆRLIGHETEN: Med romantiske og søte pavlova-hjerter, myk sjokoladefondant eller saftige arme riddere. Foto: TheaMyklebust.no / TrinesMatblogg.no / HowSweetEats.com

Fra mektig sjokoladefondant til frisk ostekake - overrask din kjære med en forførende, deilig dessert på årets mest romantiske dag.

Valentinsdagen er rett rundt hjørnet, og en god anledning til å skjemme bort din utkårede litt ekstra. Dagen som markeres 14. februar feires i større grad i USA, men også nordmenn har omfavnet den romantiske tradisjonen.

Det er få ting som er bedre enn å overraske noen du er glad i enn med en deilig dessert. Sannsynligheten er stor for at noe søtt og godt laget med kjærlighet vil gi et smil om munnen til kjæresten.

Har du ikke kjæreste, er det ingenting i veien for feire dagen sammen med gode venner. Uansett hvordan du velger å tilbringe dagen, kan noe ekstra godt være løsningen for å komme i rett stemning på kjærlighetens dag.

Godt har plukket ut fem fantastiske oppskrifter du finner ved å trykke videre til de dyktige matbloggerne, slik at du kan finne den perfekte valentines-desserten.

Foto: HowSweetEats.com
Foto: HowSweetEats.com

Gled din utkårede med frokost på sengen eller en fantastisk dessert til kvelds. Arme riddere dyppet i en saftig væskeblanding og stekt gylne passer nemlig like godt som begge deler. Denne varianten er ekstra luftig laget med tykke kakeskiver, men du kan fint erstatte med loff eller brioche.

Foto: SivBakerogSteiker.com
Foto: SivBakerogSteiker.com

Søte porsjonsglass med frisk ostekake er den perfekte avslutningen på en romantisk middag. Bringebærsmaken gjør at desserten smaker passe søtt, men ikke altfor mektig. De er dessuten også glimrende å servere til venninnekvelden.

Foto: Krem.no
Foto: Krem.no

En mektig og saftig brownies er alltid en vinner. Det skal imidlertid ikke mye til for å gjøre den ekstra romantisk til valentinsdagen. Godts bidragsyter og bakeblogger Elin viser deg hvordan du enkelt kan lage en lekker dessert-tallerken.

Foto: TrinesMatblogg.no
Foto: TrinesMatblogg.no

Mmm, en myk sjokoladefondant med rennende kjerne er forførende godt. Dette er den perfekte desserten for alle sjokoholikere, og med oppskriften til Trine er det lekende lett å få til.

Foto: TheaMyklebust.no
Foto: TheaMyklebust.no

Hjerteformede og små varianter av sprø pavlova fylt med myk vaniljefyll setter den romantiske tonen for resten av valentinesdagen. Toppet med bær og mini-marshmallows er de søte marengsene umulige å motstå.

Sjekk også ut matkunstner Ida Frosks romantiske frokost til valentinsdagen.

Vis oss din Valentines-mat på Instagram og merk bildet med #godtno, så plukker vi deg til siden vår!

Publisert: 11.02.2014 kl. 12:34
Oppdatert: 13.02.2015 kl. 11:50


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?