Til hovedinnhold

Knasende mettende vegetar-taco

LETTVINT: Bland krydder med potetterningene og kikertene, og bak i ovnen. Lag en enkel salat. Server i sprø taco-skall eller tortilla-båter som på bilde. Lettere blir det ikke. Foto: Mari Hult
LETTVINT: Bland krydder med potetterningene og kikertene, og bak i ovnen. Lag en enkel salat. Server i sprø taco-skall eller tortilla-båter som på bilde. Lettere blir det ikke. Foto: Mari Hult

Med hjemmeblandet krydder, bakte poteter og kikerter blir dette en nydelig vegetarvariant av den populære tacoen og tortillaen.


server i tortilla

Matblogger Mari Hults (34) favoritt: Vegetartaco
Bor i Stavanger
Har blogget siden 2010
Bloggens mest populære oppskrift er falafel
Foto: Erik Sæter Jørgensen
Matblogger Mari Hults (34) favoritt: Vegetartaco Bor i Stavanger Har blogget siden 2010 Bloggens mest populære oppskrift er falafel Foto: Erik Sæter Jørgensen

Mari Hult er blant de best vegetarbloggene i Norge og er snart ferdig med sin første kokebok. Hun står også bak vegetar-matkassen til Nettmat.no i Rogaland, og har jobbet mange år på restaurant i Stavanger. For fem år siden la hun hun om til vegansk kosthold. Da måtte hun lære seg å lage mat på ny måte, og startet bloggen for å dele det hun lærte med andre.

Les bloggen til Mari her: Vegetarbloggen.no

- Jeg er sykt glad i taco og eksperimenterer mye med alternativer til vegetar-farse og bønnestuing. Favoritten min har blitt denne oppskriften her poteter og kikerter i hjemmelaget tacokrydder. De fungerer rett og slett veldig bra sammen. Det knaser, du blir mett, det er proteinrikt og ikke minst veldig, veldig godt, sier hun.

- Denne retten fant jeg på fordi jeg hadde en del kikerter til overs. Jeg hadde nemlig kommet over en småmerkelig oppskrift i veganske matkretser. Noen hadde funnet ut at det går an å lage marengs uten eggehvite, men med laken fra kikertbokser i steden for. Jeg tenkte at dette kunne aldri bli bra, men det fungerer faktisk, og det er rett og slett veldig morsomt å lage. I starten ble jeg veldig revet med, og lagte marengs hver eneste dag. Fint det, men det ble jo en del kikerter til overs i kjøleskapet mitt, og jeg ble nødt å bruke de på nye måter. Ta-da! Kikerttacoen kom istand, forteller hun.

- Jeg kan spise denne tacoen hver eneste dag. Seriøst. Det er så godt. Jeg varierer en del tilbehør da, det finnes jo nesten uendelig mange tacovarianter, sier Mari.

- Du kan ikke gjøre feil her, det er så lettvint å lage at alle kan klare det. Når jeg lager taco med nybegynnere så blir de alltid overrasket over hvor enkelt og godt det er å lage sin egen krydderblanding, Sier hun.

- Hvis du skal lage til mange kan fyllet med kikerter og poteter gjøres klar på forhånd og varmes opp i stekeovn rett før servering, og lager du litt utlikt kaldt tilbehør så gjør dette seg veldig bra på buffet, fortsetter hun.

- Som tilbehør er jeg veldig glad i både tomatsalsa og mangosalsa, guacamole med eller uten tilsatt chili, jalapeõs skåret i skiver, gjerne chipotlesaus om jeg har det i hus, vegansk ost av cashewnøtter, hvitløksdressing, masse frisk og knasende salat, kanskje noen rista peanøtter. Taco fungerer egentlig med det meste, sier hun.

- Alle bør smake denne, det er en kjempeenkel kjøttfri middag med ingredienser de aller fleste er vant med å bruke. De som ikke spiser vegetarisk til vanlig kan få til dette uten å løpe i spesialbutikker. Varianten er også bra næringsmessig, så nå kan det bli både tacomandag og tacotirsdag, sier Mari.

Hva er ingrediensene for 4 personer

4 poteter

3 dl kokte kikerter, eller 1,5 dl tørre som må vannes ut og kokes

1 ts spisskummen

1 ts chiliflak

0,5 ts paprikapulver

0,5 ts hvitløkspulver

0,5 ts løkpulver

1 ts salt

2 ss olje

Tacoskjell eller hvetetortillas til servering

Salat til servering

Vegansk rømme eller fraiche til servering

Slik gjør du det

Mari bruker omtrent en halvtime på å lage dette. Det kan gå fortere om alt stekes i panne, men potetene blir best om de ovnsbakes.

Forvarm stekeovnen til 200 grader og finn fram en ildfast form.

Skrell potetene, skjær de i terninger og kok de såvidt møre.

Skyll kikertene godt.

Rør sammen spisskummen, chiliflak, paprikapulver, hvitløkspulver, løkpulver, salt og olje i en bolle. Ha i potetterningene og kikertene og bland det sammen.

Ha over i formen og sett i ovnen. Stek i cirka 20 minutter, vend litt på det hele underveis.

Servér rykende varmt i tacoskjell eller tortillas med litt salat og vegansk rømme.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?