10 måter å bruke avokado på

4. januar 2017Aktuelt
GRILLET: Avokado gjør seg både varm og kald.
GRILLET: Avokado gjør seg både varm og kald.
Foto: Sara Johannessen VG
AvMaiken SvendsenogSara Berge Holmberg

Den populære frukten kan brukes til mer enn guacamole. Her har vi samlet ti forskjellige oppskrifter som gir nytt liv til avokado. 

Avokado i mange forskjellige former har virkelig tatt landet med storm de siste årene. Ifølge tall fra Opplysningskontoret for Frukt og Grønt så ble det solgt 11.673 tonn avokado i Norge i 2015, og det importeres hovedsaklig avokado fra Chile og Peru. Det er en økning på 11 prosent fra 2014.

– Avokado har en mild og god smak. Den kan brukes i guacamole, i salater, som pålegg, i smoothie og til fisk og skalldyr. Sunn og god er alltid en god kombinasjon, sier Gerd Byermoen kommunikasjonssjef i Opplysningskontoret for Frukt og Grønt.

Cathrine Øverås Frisvold er ernæringsfaglig ansvarlig i Opplysninskontoret for Frukt og Grønt, og opplyser at frukten er en god kilde til sunt fett.

– Per i dag har nordmenn et for høyt inntak av mettet fett, og det er anbefalt at vi reduserer inntaket – dette gjøres enklest ved å bytte det ut med sunt fett i stedet, sier hun.

Vi samlet ti oppskrifter hvor avokado brukes i en annen konstellasjon enn man kanskje først tenker på. Hva med å gi avokado en sentral rolle i salaten? Denne friske varianten passer supert som tilbehør eller alene.

Pizza uten tomatsaus serveres på flere restauranter, men den kan du også enkelt lage den hjemme.

Om du ikke har prøvd varm avokado er dette en fin måte å teste det på. Sammen med egg blir det en næringsrik rett til frokost eller lunsj.

Avokado er ofte et naturlig tilbehør til ris og fisk. Her kan du blande alle komponentene i en bolle.

Pasta kan lages av grønnsaker, her har squashen fått hovedrollen og avokado og mango danner sausen.

Om du er i luksushumør kan avokadoen danne basen for denne fine retten.

For å sprite opp avokado-toasten kan du legge til posjert egg og chorizo.

Selv om det ennå er en stundt til grillsesongen kan man drømme seg bort til varmere tider med denne varme avokadoretten.

Wrap kan enkelt lages til både lunsj og middag, og kun fantasien setter grenser for hva du kan fylle den med. Her er en oppskrift med laks, avokado og aioli.

Til slutt i denne samlingen, er denne friske frokostbollen med pesto, egg og avokado.

Publisert: 04.01.2017 kl. 16:44
Oppdatert: 04.06.2018 kl. 09:41


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?