Forskere har funnet tang som smaker bacon
Si farvel til svinebacon. Havets bacon er her!
Du vil ikke tro det! Joda. Et forskerlag ved Oregon State University i USA har skapt en ny type søl, altså rødalge, som smaker bacon når den blir varmebehandlet.
Rødalgen skal visstnok vokse svært fort og være veldig proteinrik, i tillegg til at den inneholder både mineraler, vitaminer og antioksidanter. Dette melder Oregon State University i en pressemelding.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Mat-alge
Forsker Chris Langdon og forskerteamet hans står bak den røde superalgen, som han har dyrket i over 15 år. Nå har bacon-tangen tatt av på Internett, og store nettsteder som Time og CBC har skrevet om den.
Forskerteamet jobber nå med Oregon Universitys Food Innovation Center for å finne ut hvordan den bacon-smakende algen kan brukes i mat, ifølge Time.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Rød salat
På bilder sendt ut av Universitetet ser man blant annet bacon-rødalgen i en salat, i chipsform, og som en del av en nøtteblanding (se over). Det er foreløpig ikke lagt noen planer for storproduksjon av Langdons tang, heter det på universitetets hjemmeside.
Rødalgen er - naturlig nok - rødlig i fargen, og ser ut som en lettere gjennomsiktig salat, skriver CBC. Så da er det bare å vente og se om svinebacon får seg en bølgeskvulpende konkurrent i løpet av de neste årene.
Dette er forøvrig ikke første gang vi har skrevet om absurde matvarer. Tidligere skrev vi om iskremen som skifter farge mens du spiser den. Og drikkeglassene som er så miljøvennlige at du kan spise dem når du er ferdig med å drikke.
Hva tenker du om bacon-algen? Noe for deg? Diskuter gjerne i kommentarfeltet.
Publisert: 31.07.2015 kl. 15:31
Lag deg en gratis konto