«Hele Norge baker»-Ida tilbake på skjermen: Her er verdens beste sjokoladekake

24. november 2014Aktuelt
SØTE FRISTELSER: Fra mandag til torsdag i fem uker fremover skal bakeglade Ida Gran-Jansen dele sine favorittoppskrifter på TV. Foto: Rune Bendiksen/TV3
SØTE FRISTELSER: Fra mandag til torsdag i fem uker fremover skal bakeglade Ida Gran-Jansen dele sine favorittoppskrifter på TV. Foto: Rune Bendiksen/TV3

Ida Gran-Jansen (26) tror mange er redd for å bake. Nå håper hun å inspirere flere til å ta fatt på mel og sukker med egen TV-serie.Siden «Hele Norge baker»-seieren har bakesuksessen rullet på for Ida Gran-Jansen. I høst vant hun prisen for årets beste bakeblogg, samt ga ut kokeboken «Fristelser».

Nå er hun tilbake på skjermen med sitt eget bakeprogram «Idas fristelser» på TV6 og TV3 Play. I 20 episoder fremover skal Oslo-jenta diske opp alt fra sjokoladekaker i flere lag til italiensk focaccia.

– Mange er redd for å bake. Jeg håper derfor å inspirere andre til å begynne og bake, og vil vise at det ikke trenger å være så vanskelig som mange tror det er. Samtidig blir det litt nerding, der jeg går i dybden av baking, sier Gran-Jansen, som har blant annet TV-dronningen Nigella Lawson som matforbilde.

Når hun får spørsmål om hun kan bli Norges svar på Nigella, svarer hun kjapt:

– Jeg digger henne, men hun er nok en smule mer sensuell enn det jeg er. Hun formidler derimot veldig bra på TV, ler hun.

På kjøkkenet vil hun få besøk av gjester som konditormester Sverre Sætre, MasterChef-vinner Terje Sporsem og matblogger og kokebokforfatter Olav Birkeland.

Den perfekte bursdagskaken

I første episode som sendes mandag kveld vil hobbybakeren blant annet servere en høy sjokoladekake med nugatti som hun mener er den perfekte bursdagskaken.

– Jeg har kun brødre, og det eneste de vil ha til bursdagen sin er sjokoladekake. Jeg har derfor blitt drillet på å lage nettopp sjokoladekake. Dette er verdens beste med utrolig god krem og saftig bunn som holder seg i mange, mange dager, forteller 26-åringen.

Og mens andre baker syv slag til jul, baker Gran-Jansen masse karamellfudge som hun også gir bort i julegave.

Spiselige julegaver er perfekt å gi bort til noen som har alt. Jeg gir det gjerne til mine besteforeldre, og de setter veldig pris på det fordi det er noe man har lagt litt sjel i og laget selv.

I tillegg til karameller kan du gi bort konfekt eller hjemmelaget vaniljesukker, tipser hun.

– Gå sammen flere venner og arranger juleverksted. Det er sosialt, samtidig som dere lager spiselige julegaver sammen. Et godt tips er å gjøre seg litt flid med innpakkingen, og du har en super gave.

Baking på topp

Da Godt snakket med Gran-Jansen i oktober kunne hun røpe at det er flere spennende prosjekter på gang fremover. I tillegg til bloggen og bakeprosjektene studerer 26-åringen på BI. Den siste tiden har imidlertid baking vært første prioritet.

Etter hun var med på TV3s seersuksess i fjor rant det inn med frierbrev fra det motsatte kjønn over hele landet. Til tross for mange hyggelige henvendelser, er det fortsatt bakst som er den største lidenskapen inntil videre.

– Status er at jeg fortsatt leter etter drømmemannen, og har fortsatt ikke funnet ham, sa hun til Godt i oktober.

Frister det med flere oppskrifter fra Ida?

Publisert: 24.11.2014 kl. 16:57
Oppdatert: 24.11.2014 kl. 17:34


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?