«Farmen»-Christer åpner sin egen restaurant

15. oktober 2019Aktuelt
PÅ BARCODE: (Fra venstre) Jørn Lie, Jacopo Righetti, Eirik Strøm Lillebø og Christer Rødseth går sammen om ny restaurant. Foto: Frode Hansen/VG
PÅ BARCODE: (Fra venstre) Jørn Lie, Jacopo Righetti, Eirik Strøm Lillebø og Christer Rødseth går sammen om ny restaurant. Foto: Frode Hansen/VG

Christer Rødseth (29) skal sjonglere to jobber i tiden som kommer, nå blir han kjøkkensjef på to restauranter.

NY JOBB: Christer Rødseth blir kjøkkensjef for Code, som skal ligge i Oslos Barcode. Foto: Frode Hansen/VG
NY JOBB: Christer Rødseth blir kjøkkensjef for Code, som skal ligge i Oslos Barcode. Foto: Frode Hansen/VG

– Hver gang man tenker man skal jobbe litt stabilt, så gjør man ikke det likevel, smiler Christer Rødseth og forteller at han skal bli kjøkkensjef på sin nye restaurant som åpner i slutten av oktober.

Samtidig vil han fortsette som kjøkkensjef på Vaaghals, som ligger noen steinkast fra der nye restauranten skal ligge.

Mer vågale

Rødseth er blant annet er kjent fra «Farmen Kjendis», og er i høst er aktuell med NRK-programmet «Matsjokket». Når den nye restauranten åpner, er det sammen med Vaaghals-makkerne Jørn Lie (50), hans far Lars Lie, Eirik Strøm Lillebø (47) og Jacopo Righetti (39).

Restauranten, som skal hete Code Restaurant, er den første restauranten Rødseth er medeier i.

– Det er veldig spennende.

– Vi skal få et utløp for å være skikkelig kreative og gjøre andre ting enn det vi gjør på for eksempel Vaaghals, sier Rødseth.

Lekent

Restauranten skal være et «bistro-slash-brasseri» med om lag hundre sitteplasser og uteservering på terrassen i andre etasje på sommeren. Og det skal være lekent.

– Vi er alle klassisk utdannede kokker, og det er en grunn til at klassikerne er klassikere. Men vi skal gjøre det med en twist, sier Lillebø, som også skal være daglig leder.

De vil for eksempel lage løksuppe – som opprinnelig er vegetarisk – med oksetunge, og servere den med en Gruyère-toast som du skal dyppe i suppen.

– Vi vil gjøre kule ting i salen foran gjestene, som å transjere (skjære opp, journ. anm.) and. Det skal være litt sirkus for oss kokker, så vi ikke bare er klovner, spøker han videre.

Ikke et salgsargument

I Rødseths nye TV-program reiser han og fem forskjellige kjendiser rundt for å sette søkelyset på miljø og matsvinn.

– Vil miljø være et fokus på den nye restauranten?

– Miljø er alltid et fokus. Det er veldig viktig for oss å ikke kaste mat. Vi bruker for eksempel også en del «uvanlige» råvarer, som for eksempel sau. For restauranter er det også veldig viktig å ikke kaste mat, rett og slett fordi man taper penger på det, sier Rødseth.

– Men vi vil ikke dytte bærekraft foran oss. Bærekraft skal ikke være et salgsargument uten at man nødvendigvis leverer på det. Vi vil heller levere på det, uten at det er et salgsargument, sier Jørn Lie.

Enkelt å gjøre kjøttfri

Restauranten skal ikke være vegetarisk, men mange av rettene skal være enkle å gjøre kjøttfri hvis folk ønsker det.

– Kokker har alltid vært så fanatisk opptatt av protein, men man kan ikke spise kjøtt alle dager i uken. Det skal være valgfritt om man vil ha kjøtt eller ikke i mange av rettene våre, sier Lillebø.

Kjøkkensjef Rødseth legger til:

- Grønnsaker er utrolig godt når man tilbereder dem med tid og omtanke.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BISTRO/BRASSERIE: Kokkene skal kjøre klassisk stil, men med en leken vri. Foto: Frode Hansen/VG
BISTRO/BRASSERIE: Kokkene skal kjøre klassisk stil, men med en leken vri. Foto: Frode Hansen/VG

VGs vineksperts tipser: Her finner du alle ukens vintips

Mange nyåpninger

Dette er ikke første gang vi har skrevet om spennende nyåpninger. I august kunne vi fortelle at gründer-trioen Einar Fjøsne, Misgina Ghebremeskel og Fridtjof Seeberg skal åpne matbaren SKAAL på Grünerløkka i Oslo.

Vi kunne også fortelle om bartender Monica Berg som åpnet sin første bar, og fikk internasjonal oppmerksomhet, og komiker og programleder Johan Golden som åpnet bar på Fredensborg i Oslo.

Hans komiker-kollega Atle Antonsen åpnet i vår også enda et serveringssted i Oslo, nemlig kaffebaren og bydelskroen LUN på Hasle i Oslo.

Publisert: 15.10.2019 kl. 09:10
Oppdatert: 15.10.2019 kl. 10:34


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?