Lise Finckenhagens eplefristelser
De norske eplene er de beste, det er det ingen som helst tvil om.
Dessuten er det helt klin umulig og ikke la seg påvirke av duften av nystekt eplekake. En helt enkel eplekake med masse epler, sukker og kanel er bare så innmari godt. For enkelhetens skyld har jeg toppet hele den lune, nystekte kaken med en liten haug av vaniljeis. Da er det bare å hive seg over kaken før isen smelter.
Litt mer arbeid og en god del mer tid ligger det bak den eplefylte wienerstangen. Ferdig butterdeig er en mulighet, men det er ganske kult å lage sin egen wienerdeig. Samme deig kan du dessuten bruke til andre wienerbrød, croissanter eller pain au chocolat. Det skal kjevles og hviles og brettes, slik at deigen ender opp med mange tynne smørfylte lag. Men du får igjen for innsatsen. Jeg kan love deg en god porsjon stolthet og mestringsfølelse når den sprø, saftige og luftige stangen kommer ut av ovnen.
Friske epler og karamell i tre varianter får du når du trekker epler i karamell-lake, topper dem en tykk toffee-saus og drysser over hjemmelaget hasselnøtt-krokan. Søtt, sprøtt og eplegodt!
Publisert: 04.10.2019 kl. 11:52
Oppdatert: 23.09.2020 kl. 20:17
Lag deg en gratis konto