Syv mini-prosjekter som løfter hverdagsmaten

16. april 2020Aktuelt
ET HAKK OPP: Syltede grønnsaker kan være det som utgjør den lille forskjellen i hverdagmaten, og setter en spiss på mange ulike retter, som her på en wraps med falaffel. Foto: VG
ET HAKK OPP: Syltede grønnsaker kan være det som utgjør den lille forskjellen i hverdagmaten, og setter en spiss på mange ulike retter, som her på en wraps med falaffel. Foto: VG

Sett i gang disse småprosjektene på kjøkkenet, og du kan gjøre hverdagsmaten hjemme noen hakk bedre.

Disse hjemmetidene har gjort noe med oss. Svært mange av oss ser ut til å ha hentet frem den indre (hakket hvassere) hobbykokken i oss. Vi har allerede skrevet om at det er tiden for å gi kjærlighet til en surdeig, og av antallet lekre surdeig-delikatesser delt i sosiale medier den siste tiden, har nok mange gjort både ett og flere forsøk. Det er også nå du skal få grønne fingre, og sette i gang med sin egen kjøkkenhage. Og jammen har det ikke også blitt økt interesse for hobbyhøns den siste tiden.

Uansett, for dem som legger lista litt lavere, finnes det fortsatt flere andre små prosjekter å sette i gang med i matveien. Her har vi samlet en liten liste med oppskrifter som kan være med på å løfte hjemmematen til nye høyder.

Har du noen flere forslag? Del gjerne i kommentarfeltet!

Syltet rødløk – perfekt på grillede pølser, til fredagstacoen, i salater og fristende og vårlige bowls som disse.

Det er ikke bare syltet løk som alltid er en vinner å ha i kjøleskapet – flere andre grønnsaker får et lite løft ved å ligge noen timer eller dager i lake. Bruk i salater, pitabrød, som topping på brødskiven, små tapas og i taco og wraps.

Grillsesongen er rett rundt hjørnet og hva er vel ikke bedre enn å ha et lite lager med hjemmelaget ketchup på lur. Her finner du inspirasjon til hvordan du kan lage din egen favorittvariant.

Rør salt inn i yoghurten, la den stå over natten, og vips så har du en deilig smøreost – eller ferskosten labneh. Nydelig i salater, som pålegg eller servert som dipp.

Og når du først er i gang, hvorfor ikke lage dine egne hjemmelagde pitabrød, så mye bedre enn de vakuumpakkede i butikken. Lag, og frys ned.

Er du klar for et litt mer avansert osteprosjekt, bestill løpe fra apoteket og lag for eksempel din egen versjon av den populære halloumien. Den heter ikke grillost uten grunn – den er perfekt å ha på grillen, men også pannestekt og servert på en sandwich, i salater, eller med ovnsbakte grønnsaker.

Og til slutt, sett av litt tid til å koke kraft – en langtidskokt hjemmelaget kraft kan løfte ethvert måltid.

Publisert: 16.04.2020 kl. 10:38


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?