Legg salat på grillen
Salat får en helt ny dimensjon på grillen. Prøv denne versjonen med honning, ricotta, fersken, mynte og spekeskinke.
Det er mange kokker og restauranter som driver med dette, men det virker som om det fortsatt finnes en viss skepsis blant folk til å gjøre det selv. Men det er veldig enkelt, og unnagjort på 30 sekunder, så ikke snu ryggen til. De sprø bladene blir litt svidd i kantene, og dette gir et pust av røyk som gir knallgod smak på hele salaten. Mange salatsorter funker, men kanskje særlig hjerte- eller romanosalat.
Slik gjør du: Kutt salaten i fire båter gjennom stilkfestet. Drypp på litt olje, strø på litt salt. (Oljen gir ekstra effekt av det kort møtet med grillen.)
Gjør klart alt garnityret: kutt fersken, riv opp skinke, kutt eller riv litt mynte, finn fram en skje til honningen. God olivenolje? Check.
Legg salaten på en varm grill i 30 sekunder. Legg på tallerken og pynt med små biter av gode ting. Det jeg har på her er bare ett av mange mulige tilbehør - det er bare gode gamle fantasien som setter grenser.
Sulten på mer grillmat? Klikk her for Lise Finckenhagensgrillet ørret med ramsløkpesto.
Publisert: 08.07.2013 kl. 08:50
Oppdatert: 11.07.2013 kl. 09:04
Lag deg en gratis konto