Grilltilbehøret du enkelt lager selv

22. juli 2020Aktuelt
GODT TIL GRILLMATEN: Myke briochebrød løfter burgermiddagen et par hakk, mens en sommerlig coleslaw passer til det meste av grillmat. Foto: Krister Sørbø / Sara Johannessen Meek
GODT TIL GRILLMATEN: Myke briochebrød løfter burgermiddagen et par hakk, mens en sommerlig coleslaw passer til det meste av grillmat. Foto: Krister Sørbø / Sara Johannessen Meek

Fra hjemmelagde hamburgerbrød til coleslaw - her er oppskriftene som løfter grillmaten.

Sommeren gjør at vi flytter kjøkkenet utendørs og grillen blir flittig brukt. Enten du legger kjøtt, pølser, hamburgere, koteletter, fisk eller grønnsaker på grillen, setter tilbehøret prikken over i-en på grillmiddagen. Det meste kan kjøpes ferdiglaget på butikken i disse dager, men innimellom er det gøy å lage tilbehøret helt fra bunnen av.

Andre enkle grep for å løfte grillmiddagen med friske smaker er for eksempel å lage en sommerlig coleslaw eller syltet rødløk.

Hamburgerbrød

Å bake egne hamburgerbrød er åpenbart en mer tidkrevende jobb enn å kjøpe ferdige fra butikken, men det er lite som kan måle seg med smaken av hjemmebakte briochebrød. Disse kan du lage i forveien før du skal grille. Deigen kan du dessuten lage pølsebrød av også.

Ketchup - med og uten ekstra smak

Et morsomt lite kjøkkenprosjekt er å lage ketchupen selv i sommer. Her er det også flere muligheter for å sette ekstra smak på ketchupen, enten med en touch av curry eller trøffel.

Coleslaw

Den kremete kålsalaten er et friskt innslag og passer ypperlig til all mulig grillmat, alt fra burger til koteletter, samt fisk. Dette er en sommerlig og enkel variant med sommerkål, gulrøtter og rødkål. Grønnsakene er blandet sammen med en dressing på blant annet gresk yoghurt, majones og sennep.

Bakt potet

En klassiker som like gjerne kan tilberedes på grillen. Poteten trenger tid på å bake seg ferdig, men når den er klar er det bare å fylle den med det du ønsker, som kryddersmør, rømme, bearnaise, mais eller vårløk.

Syltet rødløk

Å sylte rødløk er mye raskere å lage enn det høres ut som. Den syltede rødløken kan du oppbevare på glass og ha på lur til når du trenger det lille ekstra. Kombinasjonen av friskt og syrlig passer like godt på grillpølsene som til pulled pork. Her er det bare å sløyfe chilien om du ønsker en mildere variant.

Publisert: 22.07.2020 kl. 13:31


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?