Vafler: Syv deilige oppskrifter du bør prøve

22. mars 2019Aktuelt
MANGE VARIANTER: Uansett hva slags vafler du foretrekker, har vi en oppskrift for deg. Foto: Christian Brun/VG / Kristine Ilstad/«Det søte liv»
MANGE VARIANTER: Uansett hva slags vafler du foretrekker, har vi en oppskrift for deg. Foto: Christian Brun/VG / Kristine Ilstad/«Det søte liv»

Enten du foretrekker søte festvafler, en krydret variant eller klassiske vafler; disse oppskriftene kan inspirere til å ta frem vaffeljernet.

Vafler slår an hos de aller, aller fleste av oss, og det beste av alt er at oppskriftene kan varieres i det uendelige.

Hverken allergier eller smakspreferanser trenger å være et hinder når du skal finne en oppskrift som passer for akkurat deg – det finnes en vaffel for alle.

Mange av oss har kanskje en fast oppskrift vi alltid tar frem, men hva med å prøve noe nytt?

Klassiske vafler

Den aller mest populære vaffeloppskriften på Godt er denne klassikeren fra «Det søte liv»-blogger Kristine Ilstad.

Hun omtaler selv disse vaflene som de aller, aller beste hun vet. Oppskriften har hun hatt med seg helt siden studietiden, da hun jobbet på et av Oslos travleste konditorier på 90-tallet, Møllhausen konditori.

For mange år siden jobbet Elin Vatnar Nilsen selv som vaffelsteker på Sjømannskirken i London. Og denne klassiske oppskriften på Sjømannskirkens vafler har han delt med Godt siden 2014.

Sunnere vafler og middag

Vafler trenger ikke nødvendigvis å være fulle av sukker og hvetemel. Har du lyst til å prøve en litt sunnere variant har Julie Ilona Balas en nydelig oppskrift med havregryn, speltmel og gulrot.

I oppskriften foreslår hun dessuten hvordan du enkelt kan tilpasse den til glutenallergikere eller laktoseintolerante:

Vil du prøve vafler til middag, kan Lise Finckenhagen friste med disse fantastiske maisvaflene. Topp dem med det du vil, eller følg hennes anbefaling med saftig, marinert kylling og mangosalsa:

Spennende dessertvrier

Hvem har sagt at vafler trenger å være kjedelig? Er du glad i å prøve nye ting anbefaler vi å teste ut en av disse oppskriftene. Har du for eksempel smakt sitronvafler?

Er du hypp på noe søtere, kan vi anbefale Kristine Ilstads fantastiske dessertvafler. Med sjokolade, marsipan og iskrem er disse vaflene virkelig det de lover å være: en fest.

Også Lise Finckenhagen har et par nydelige dessertvarianter. Følg en valgfri vaffeloppskrift, og bruk denne til å sette prikken over i'en:

Eller hva med å sette litt ekstra krydder på vaflene? Prøv denne:

Fant du ikke det du ville ha? Her finner du alle vaffeloppskriftene våre!

Publisert: 22.03.2019 kl. 14:26
Oppdatert: 23.10.2020 kl. 11:45


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?