Lise Finckenhagens burger-spesial

3. juli 2020Aktuelt
BURGERSOMMER: Sprø kyllingburger eller burger med tykke skiver cheddar og karamellisert løk - hva velger du?
BURGERSOMMER: Sprø kyllingburger eller burger med tykke skiver cheddar og karamellisert løk - hva velger du?
Foto: Sara Johannessen Meek

Cheddarburger, lakseburger og sprø kyllingburger. En skikkelig saftig grillet burger sammen med hjemmelagde fries er den perfekte sommermaten!

Bak egne hamburgerbrød, rør sammen dressingen, karamelliser løk og friter noen poteter. Og har du muligheten bør du absolutt kverne kjøttet selv også. Jeg bruker helst høyrygg, men det har da blitt noen entrecôte-burgere også. Det viktigste er at det er god fettmarmorering i kjøttet - noe som igjen gir ekstra saftige burgere.

Eller gå for en lakseburger! Supersaftig den også, og så enkel å lage da gitt. Bare pass på at du hakker laksen fint (i små biter) slik at burgerne henger godt sammen. Server den i varme brød med avokado og parmesankrem, og sprø søtpoteter for ekstra glede.

Og er det egentlig mulig å ikke la seg friste av fritert kylling? Der sliter i hvert fall jeg.

Sprø kylling med en «småspicy» rød saus a la «korean fried chicken», knasende grønnsaker og hvitløksmajones er rett og slett helt fantastisk godt. Finnes det en ulempe må det være at dette er en kyllingburger du kommer til å måtte lage igjen og igjen og igjen…

Med andre ord, alt ligger til rette for en skikkelig digg burgersommer!

Publisert: 03.07.2020 kl. 12:40
Oppdatert: 03.07.2020 kl. 12:53


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?