Seks oppskrifter på middagssalater fulle av smak

Natalie Ngo Granum

Sprøtt, grønt og godt! Våren er tid for sunne og mettende salater – enten du foretrekker en crunchy cæsarsalat med kylling eller biffsalat med deilige smaker. 

En knasende og smakfull salat er godt hele året, men den smaker ekstra deilig i de solfylte vår- og sommermånedene. En god salat kan være et helt måltid i seg selv, og det beste er at du kan tilpasse salaten etter egen smak og ønske.

En mettende middagssalat passer perfekt når du bare vil ha noe enkelt, friskt og godt på bordet. Enten du har lyst på kylling, fisk eller biff – Godt har plukket ut seks deilige middagssalater du kommer til å elske.

Foto: MyLittleKitchen-Thea.Blogspot.no
Foto: MyLittleKitchen-Thea.Blogspot.no

Cæsarsalaten er en av verdens mest spiste salater, og den originale inneholder salat, dressing, parmesan og krutonger. Matblogger Thea har imidlertid oppgradert den med kylling, egg og sprøstekt bacon for et fullverdig måltid. Server den med godt brød til middag eller ta den med som deilig lunsj i parken.

Foto: Magnar Kirknes/VG
Foto: Magnar Kirknes/VG

En norsk laks blir en glad laks med dette asiatiske smaksfølget, ifølge vår huskokk Magnar. Denne retten er utrolig enkel å lage: alt du trenger er å steke laks, servere den på en seng av frisk bladsalat med agurk og vannmelon og topp den til slutt med hjemmelaget sesam- og soyavinaigrette.

Foto: ElinLarsen.net
Foto: ElinLarsen.net

En god biff kan serveres på flere måter enn med poteter og bernaisesaus. Mørnet ytrefilet gjør seg også bra med friske salatblader, chevreost og honningmelonbiter. Matblogger Elins deilige biffsalat tar dessuten kun knappe ti minutter å lage.

Foto: HappyFoodStories.Blogspot.no
Foto: HappyFoodStories.Blogspot.no

Grillsesongen er endelig i gang!Å marinere eller krydre grillmatengir full utnyttelse av smak, men også tilbehøret er alfa og omega. Hannas deilige scampi på spyd får et perfekt følge med en sunn og mettende salat med fullkornsris, ovnsbakte grønnsaker og kikerter.

Foto: Magnar Kirknes/VG
Foto: Magnar Kirknes/VG

Det finnes mange varianter av thaisalat, kanskje ikke rart siden det er både en sunn og rask rett full av eksotiske og gode smaker. Lises varme thaisalat tar under en halvtime å tilberede, og med sprø strimler av gulrot, agurk og kyllingbiter blir dette fort en ny vårfavoritt på middagsbordet.

Foto: Julie Ilona Balas
Foto: Julie Ilona Balas

Denne delikate klassikeren er en erkefransk salat som smaker best med norske råvarer. Med tunfisk, egg, nypoteter, søte tomater og oliven toppet med en deilig dressing har du et komplett salat-måltid, som smaker like godt nå tidlig på våren som på sensommeren.

Hva er din favorittsalat? Vis oss dine beste middagssalat på Instagram og merk bildet med #godtno, så plukker vi deg kanskje til forsiden vår eller reposter bildet.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?