Til hovedinnhold

I dag er fårikålens festdag

13. november 2012Aktuelt
Fårikål regnes som Norges nasjonalrett - og så er den så lett å lage! (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Astrid Hals)
Fårikål regnes som Norges nasjonalrett - og så er den så lett å lage! (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Astrid Hals)

Det er siste torsdag i september og da feirer vi fårikålen.

Lammesesongen er godt igang, og det bugner av norsk hodekål i butikken.

Det er kaldere i lufta, og vi trenger noe å varme oss på.

Så vi lager fårikål - en stor, putrende gryte med lag på lag av lam og kål, spicet opp bare med noen pepperkorn og salt. Det er enkelt, det er varmt og det er åh-så-godt!

Så, hvis du ennå ikke har spist fårikål i år, er dette dagen!

Og om du allerede har spist den tradisjonelle fårikålen noen ganger, så kan du jo prøve jegerkål med einerbær eller den braisilanske eller amerikanske broren.

Fårikål

Fårikål er Norges nasjonalrett. "Alle" vet jo at fårikål er best dagen etter. Så kok rikelig!

Foto: Olav Olsen
Foto: Olav Olsen

Tradisjonell fårikål. (Foto: Olav Olsen)

Fårikål med sau

Fårikål kan lages med både lammekjøtt og sauekjøtt; sauekjøttet har en kraftigere smak, oppskriften er den samme.

Fårikål med sau. (Foto: Lars Hoen)

Jegerkål

Hva med å lage en ny vri på den tradisjonelle fårikålen? Lam med einebær.

Foto: Astrid Hals
Foto: Astrid Hals

Jegerkål. (Foto: Astrid Hals)

Brasiliansk fårikål

Fårikålvarianter finnes overalt. Her har vi en oppskrift på en "slektning" fra Brasil, carne no tacho com couve.

Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Alf Börjesson
Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Alf Börjesson

Brasiliansk fårikål. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Alf Börjesson)

Lam med byggryn og kål

Hva med å prøve en spennende og litt annerledes vri på fårikålen, slik amerikanerne lager den?

Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Kim Holthe
Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Kim Holthe

Amerikansk fårikål. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Kim Holthe)

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:50


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?