I dag er fårikålens festdag
Det er siste torsdag i september og da feirer vi fårikålen.
Lammesesongen er godt igang, og det bugner av norsk hodekål i butikken.
Det er kaldere i lufta, og vi trenger noe å varme oss på.
Så vi lager fårikål - en stor, putrende gryte med lag på lag av lam og kål, spicet opp bare med noen pepperkorn og salt. Det er enkelt, det er varmt og det er åh-så-godt!
Så, hvis du ennå ikke har spist fårikål i år, er dette dagen!
Og om du allerede har spist den tradisjonelle fårikålen noen ganger, så kan du jo prøve jegerkål med einerbær eller den braisilanske eller amerikanske broren.
Fårikål
Fårikål er Norges nasjonalrett. "Alle" vet jo at fårikål er best dagen etter. Så kok rikelig!
Tradisjonell fårikål. (Foto: Olav Olsen)
Fårikål med sau
Fårikål kan lages med både lammekjøtt og sauekjøtt; sauekjøttet har en kraftigere smak, oppskriften er den samme.
Fårikål med sau. (Foto: Lars Hoen)
Jegerkål
Hva med å lage en ny vri på den tradisjonelle fårikålen? Lam med einebær.
Jegerkål. (Foto: Astrid Hals)
Brasiliansk fårikål
Fårikålvarianter finnes overalt. Her har vi en oppskrift på en "slektning" fra Brasil, carne no tacho com couve.
Brasiliansk fårikål. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Alf Börjesson)
Lam med byggryn og kål
Hva med å prøve en spennende og litt annerledes vri på fårikålen, slik amerikanerne lager den?
Amerikansk fårikål. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Kim Holthe)
Publisert: 13.11.2012 kl. 15:50
Lag deg en gratis konto