Slik redder du kakebordet på 17.mai

17. mai 2013Aktuelt
KAKASTROFE: Lise Finckenhagen gir tips til hvordan du kan redde kakebordet på nasjonaldagen. Et av dem er å lage en engelskinspirert trifle ut av kakerestene. Foto: Sara Johannessen
KAKASTROFE: Lise Finckenhagen gir tips til hvordan du kan redde kakebordet på nasjonaldagen. Et av dem er å lage en engelskinspirert trifle ut av kakerestene. Foto: Sara Johannessen

Har bløtkaken kollapset eller kanskje 17. mai-kaken ikke ble som planlagt? Fortvil ikke! Her er oppskriftene som løser krisen.

Håper dagen har startet oppskriftsmessig med en deilig stressfri frokost, flaggheising og korpsmusikk. Jeg regner med det meste er under kontroll også hva dagens meny angår?

På vår fantastiske nasjonaldag er det spesielt to retter som faller i smak hos absolutt alle, nemlig is og kake.

Skulle det være seg slik at du står på kjøkkenet helt fortvilet over at bløtkaken har kollapset, flyter utover eller overhodet ikke ble som planlagt: Fortvil ikke kjære deg, jeg har en løsning på kakastrofen.

«Skyv» hele kaken over i den peneste bollen du har. Glatt over toppen med en bred kniv, eller lang stekespade, og dekk toppen med et jevnt lag pisket krem. Pynt med bær, revet sjokolade eller kakestrøssel og fortell dine gjester at du valgte å lage en engelskinspirert trifle i år. Litt internasjonale på nasjonaldagen må det jo være lov å være?

Med de beste ønsker om en aldeles strålende 17.mai feiring. Hurra! Hurra! Hurra!

Barnas favoritt: «Hurramegrundt-is»

GOD BLANDING: Barnas favoritt er en god blanding av favorittisen og valgfritt tilgjengelig pynt. Foto: Sara Johannessen/VG
GOD BLANDING: Barnas favoritt er en god blanding av favorittisen og valgfritt tilgjengelig pynt. Foto: Sara Johannessen/VG

Is og sorbet etter ønske. Pynt med friske bær, iskjeks, kakestrøssel, makroner, hakkede nøtter, pisket krem, sjokoladesaus, jordbærsaus. Og norske flagg.

Enklere blir det ikke. Fyll opp med favorittisen og pynt med alt som er tilgjengelig. Noen ganger blir for mye av det gode helt perfekt.

KATASTROFEKAKE: Lise har forvandlet bløtkake til lykkekake inspirert av engelsk trifle. Foto: Sara Johannessen/VG
KATASTROFEKAKE: Lise har forvandlet bløtkake til lykkekake inspirert av engelsk trifle. Foto: Sara Johannessen/VG

Trifle er en dessert som stammer fra England og består kort fortalt av kakebunn, vaniljekrem, pisket krem og frukt eller bær.

Her har du muligheten til å forandre en «mislykket» bløtkake til en vakker dessert. Skyv hele kaken over i en pen bolle og jevn ut toppen med pisket krem. Pynt med bær og fine mynteblader og fortell dine gjester at i år har du valgt å prøve noe nytt!

HALVFROSSEN: Appelsinis med marengs og nøtter er enkel å lage og trenger kun noen timer i fryseren før servering. Foto: Sara Johannessen/VG
HALVFROSSEN: Appelsinis med marengs og nøtter er enkel å lage og trenger kun noen timer i fryseren før servering. Foto: Sara Johannessen/VG

Dette er en genial måte å lage is på når du ikke har ismaskin. Italienerne kaller det semifreddo. Isen skal nemlig være halvfrossen ved servering.

Isblandingen helles i en form lagvis med nøtter og knuste pikekyss før den settes i fryseren i cirka fire timer.

Publisert: 17.05.2013 kl. 08:47
Oppdatert: 15.05.2018 kl. 15:07


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?