Til hovedinnhold

Nå kan du kjøpe gin laget av maur

GIN-TASTIC: Å bruke sitron for å få sitrussmak er bare så utdatert. Hva med å bruke maur i stedet? Foto: Scanpix
GIN-TASTIC: Å bruke sitron for å få sitrussmak er bare så utdatert. Hva med å bruke maur i stedet? Foto: Scanpix

Den perfekte gin for naturbarnet i deg.

EKSKLUSIVT: Maur + gin = Anty Gin - drikken som tar av på Internett i disse dager. Foto: Anty Gin
EKSKLUSIVT: Maur + gin = Anty Gin - drikken som tar av på Internett i disse dager. Foto: Anty Gin

Glad i Gin and Tonic og natur? Hva med å kombinere de to i en spennende alkoholfylt symbiose? Danske Nordic Food Lab og engelske Cambridge Distillery har nå laget den eksklusive gin-en «Anty Gin»: En gin smakssatt av røde skogsmaur.

- Nordic Food Lab hadde eksperimentert med å bruke insekter som en interessant og alternativ smaksskilde. De tok kontakt med oss, og resten er historie, forteller William Lowe, Master Distiller ved Cambridge Distillery, til Godt.

Smaken beskriver han som sitrus- og jordaktig.

- Men med en rikhet og dybde du ikke kan oppnå ved å kun bruke sitrusfrukt, forteller gin-entusiasten, som foretrekker å drikke maur-drikken helt enkelt over is.

- Den har en spektakulær smak som jeg foretrekker å nyte helt ren, sier Lowe.

Dette er forøvrig ikke første gang maur har blitt bruks i matsammenheng. Den danske Michelin-restauranten NOMA er blant annet kjent for å servere tartar med maur, og sjokkerte senest i februar da de serverte sprellende reker med maur på sin pop up-restaurant i Tokyo.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SAMLER INN: Det ble samlet inn over 6000 maur fra skogene rundt Kent i England. Nå er maurene gin. Foto: Anty Gin
SAMLER INN: Det ble samlet inn over 6000 maur fra skogene rundt Kent i England. Nå er maurene gin. Foto: Anty Gin

Eksklusiv

Over 6000 røde skogsmaur har blitt samlet inn av spesialister rundt omkring i England, og hver flaske med den bitende gin-en vil inneholde essensen av cirka 62 maur, ifølge deres hjemmeside. Prisen? En leken 2357 kroner. Kanskje ikke så rart når det tok rundt et år å lage den.

Hver flaske kommer med en 50-milliliters-flaske med ren distillert maur, skriver Huffington Post.

- Hele poenget med Anty Gin er å åpne folks øyne om å bruke insekter som en mat- og smakskilde, sier Lowe til Telegraph.

De har foreløpig ingen planer om å kombinere andre insekter med alkohol, så du må nok se lenge etter «vepsevodka».

PROSESS: Maurene ble distillert. Smaken skal være sitrusaktig med et hint a jord. Foto: Anty Gin
PROSESS: Maurene ble distillert. Smaken skal være sitrusaktig med et hint a jord. Foto: Anty Gin

Hva tenker du om gin med et hint av maur? Noe for deg? Diskuter gjerne under.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?