Nå kan du kjøpe gin laget av maur
Den perfekte gin for naturbarnet i deg.
Glad i Gin and Tonic og natur? Hva med å kombinere de to i en spennende alkoholfylt symbiose? Danske Nordic Food Lab og engelske Cambridge Distillery har nå laget den eksklusive gin-en «Anty Gin»: En gin smakssatt av røde skogsmaur.
- Nordic Food Lab hadde eksperimentert med å bruke insekter som en interessant og alternativ smaksskilde. De tok kontakt med oss, og resten er historie, forteller William Lowe, Master Distiller ved Cambridge Distillery, til Godt.
Smaken beskriver han som sitrus- og jordaktig.
- Men med en rikhet og dybde du ikke kan oppnå ved å kun bruke sitrusfrukt, forteller gin-entusiasten, som foretrekker å drikke maur-drikken helt enkelt over is.
- Den har en spektakulær smak som jeg foretrekker å nyte helt ren, sier Lowe.
Dette er forøvrig ikke første gang maur har blitt bruks i matsammenheng. Den danske Michelin-restauranten NOMA er blant annet kjent for å servere tartar med maur, og sjokkerte senest i februar da de serverte sprellende reker med maur på sin pop up-restaurant i Tokyo.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Eksklusiv
Over 6000 røde skogsmaur har blitt samlet inn av spesialister rundt omkring i England, og hver flaske med den bitende gin-en vil inneholde essensen av cirka 62 maur, ifølge deres hjemmeside. Prisen? En leken 2357 kroner. Kanskje ikke så rart når det tok rundt et år å lage den.
Hver flaske kommer med en 50-milliliters-flaske med ren distillert maur, skriver Huffington Post.
- Hele poenget med Anty Gin er å åpne folks øyne om å bruke insekter som en mat- og smakskilde, sier Lowe til Telegraph.
De har foreløpig ingen planer om å kombinere andre insekter med alkohol, så du må nok se lenge etter «vepsevodka».
Hva tenker du om gin med et hint av maur? Noe for deg? Diskuter gjerne under.
Publisert: 23.06.2015 kl. 15:35
Lag deg en gratis konto