Seks perfekte pizzaer til TV-kvelden

HEIA: På søndag braker det løs i Brasil når Argentina og Tyskland møtes i finalen i VM. Da må det vel passe perfekt med en superdigg pizza? Foto: Sara Johannessen/VG
HEIA: På søndag braker det løs i Brasil når Argentina og Tyskland møtes i finalen i VM. Da må det vel passe perfekt med en superdigg pizza? Foto: Sara Johannessen/VG
Maria Tveiten Helgeby

Skal du benke deg foran TV-en med fotball-VM i helgen? Fra klassisk pizza i langpanne til hjemmelaget, italiensk pizza - her er alle oppskriftene du trenger for en real helaften.

Trist men sant - til helgen er fotball-VM i Brasil over for denne gang. Etter fire nervepirrende og actionfylte uker, får vi lørdag se bronsekampen mellom Brasil og Nederland, mens Tyskland og Argentina skal kjempe om den gjeve finaleplassen på søndag.

Vi har tidligere skrevet om noen av de mest oppsiktsvekkende rettene fra vertslandet som «smertestillende suppe» og gryte med grisehaler.

Godts kokk Lise Finckenhagen har også vist deg hvordan du kan lage en deilig brasiliansk matfest med ceviche, smakfull rekegryte eller friterte kanelboller.

Noen ganger er det enkle det beste. Og hva passer vel bedre til en helg fylt med fotball enn nystekt pizza med masse saftig topping og smeltet ost? I anledning fotball-VM har vi derfor samlet seks av våre favorittpizzaer for enhver smak.

Uansett om du foretrekker tacopizza eller italiensk pizza med spekeskinke og ruccola - gjør deg klar for en komplett TV-kveld:

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Taco OG pizza på én gang? Det er nesten for godt til å være sant. Dette er Lise Finckenhagens herlige oppskrift på tacopizza med tykk bunn og hjemmelaget tomat- og chilisalsa. Topp den med sprø nachochips, og du har en sikker vinner.

FOTO: SARA JOHANNESSEN / VG
FOTO: SARA JOHANNESSEN / VG

OK, så var kanskje ikke Italia med i VM-finalen denne gangen, men det betyr ikke at vi ikke kan feire italiensk kokkekunst. Dette er en uimotståelig pizza med tynn, sprø bunn, parmesan, mozarella og deilig salami. Molto buona!

Foto: Kokeboken «Verdensmester: Fra barndom til Bocuse d’Or»
Foto: Kokeboken «Verdensmester: Fra barndom til Bocuse d’Or»

Her har mesterkokk Geir Skeie delt sin oppskrift på langpannepizza med pizzasalat. Her snakker vi kjøttdeig, Jarslberg, løkog sjampinjong. Dette er en klassisk oppskrift som er enkel og grei, og veldig, veldig god.

Foto: Godt.no/VG
Foto: Godt.no/VG

Lei av å krangle om toppingen, eller kanskje lysten på mange forskjellige smaker? Isåfall bør du prøve ut disse superdigge minipizzaene, som passer perfekt hvis hele gjengen kommer på fotballfest.

Foto: Petter Oftedal
Foto: Petter Oftedal

Dette er kanskje ikke en klassisk pizza, men den er sabla god. Paibunnen er rett og slett en ferdig pizzadeig, og fyllet er laget av herlige godsaker som karbonadedeig, mais og spisskummin. Denne med en klatt rømme på toppen? Ja, takk.

Foto: Meny
Foto: Meny

En klassiker for tilhengeren av italiensk pizza: Mozzarella og tomatsaus som toppes med spekeskinke og frisk ruccolasalat. Enkelt, godt og lekkert.

Heller lysten på bacalao? Isåfall må du sjekke ut våre oppskrifter under:

Ta bilde av pizzaen din, og post den på Instagram. Merk bildet med #godtno, så kan det hende vi publiserer bildet på forsiden.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?