Åtte måter å bruke opp overmodne bananer

29. februar 2016Aktuelt
GO BANANAS: Jo modnere bananer, jo søtere blir smaken. Bruk de modne bananene i en shake eller lag pannekaker av dem. Foto: Sara Johannessen/Siv Romsdal
GO BANANAS: Jo modnere bananer, jo søtere blir smaken. Bruk de modne bananene i en shake eller lag pannekaker av dem. Foto: Sara Johannessen/Siv Romsdal

Gi brune bananer nytt liv i form av saftig bananbrød, sunnere pannekaker eller hjemmelaget is.

De fleste av oss kjenner igjen synet av flekkete, gulbrune bananer på kjøkkenbenken. I stedet for å hive dem i søpla, kan du trylle frem alt fra fersk bakst til fristende frokoster.

Den gule frukten har nemlig flere bruksområder enn som én av «fem om dagen»: Banan kan blant annet erstatte egg i enkle kaker og brød, samt gi en naturlig søt smak til både bakst og desserter. Skal du lage bakst med banan er det faktisk viktig at bananene er godt modne for å få frem den gjenkjennelige gode smaken.

Banan er dessuten ypperlig å kutte i biter og fryse ned. Da kan du ta bitene opp når du trenger dem - enten om du plutselig er fysen på is eller trenger energipåfyll via en smoothie.

Det er med andre ord ingen grunn til å deppe selv om bananene hjemme begynner å bli brune og flekkete. Her er våre beste tips til å bruke dem opp:

Publisert: 29.02.2016 kl. 17:06
Oppdatert: 27.03.2020 kl. 12:49


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?