Krabbefest med asiatisk vri: Pepperkrabbe, krabbekaker og pannekaker med krabbe

11. september 2015Aktuelt
KRABBESPESIAL: Dagens krebbeoppskrifter er inspirert av asiatiske spesialiteter - den milde krabbekjøttet er supergodt sammen med typiske asiatiske smaker som soyasaus, koriander, hvitløk, chili og ingefær. Foto: Sara Johannessen.
KRABBESPESIAL: Dagens krebbeoppskrifter er inspirert av asiatiske spesialiteter - den milde krabbekjøttet er supergodt sammen med typiske asiatiske smaker som soyasaus, koriander, hvitløk, chili og ingefær. Foto: Sara Johannessen.

Nykokte krabber er en fest i seg selv. Og er du en krabbeelsker bør du nyte tiden nå som krabbene er på sitt beste - fulle av kjøtt og fulle av smak.

Høsten er krabbetid, de er best nå og lett å få tak i i butikkene. Du kan kjøpe ferdig kokte krabber, eller kjøpe rå og koke dem selv. Skal du koke krabbene selv kan du med fordel tilsette litt smak i kokevannet. Kombinasjonen øl, dill og sitron er verdt å prøve, eller lag en skikkelig aromatisk buljong med krydder som nellik, allehånde, stjerneanis, kanel og rikelig med sort pepper. Det sødmefulle og smaksrike kjøttet kler dessuten svært godt «asiatiske-smaker» med solide innslag av treenigheten chili, hvitløk og fersk ingefær.

Det er ingen tvil om at mange fortrekker sine krabber naturell - med godt brød, majones og sitron. Men, hvis du føler for å prøve noe nytt, er det nettopp det asiatiske som går igjen i dagens krabberetter. Saftige krabbekaker med wasabimajones, aromatisk pepperkrabbe med hete og sødme og en chilipannekake med vårløk og krabbetopping setter full fart på smaksløkene.

Kanskje oppdager du en ny favoritt som vil få deg til å krabbe og be om mer!

Publisert: 11.09.2015 kl. 15:24


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?