Ukens matblogg: Hjemmelaget lasagne med kjøttdeig og ostesaus
Lær hvordan du lager ordentlig lasagne med digg kjøttsaus med denne enkle oppskriften.
- Jeg lager alltid dobbel porsjon når jeg lager denne lasagnen, og så legger jeg restene i fryseren til en dag vi har det travelt, sier ukens matblogger Anita Stokke Blomvik til Godt.
- Eller så inviterer vi venner på besøk, for det er lett å lage mye lasagne om gangen, fortsetter hun.
- Tomatsaus med løk og krydder sammen med ostesaus er en vinner. Jeg er ikke sikker på hvor jeg lærte å lage denne varianten med ostesaus, men nå blir den litt forskjellig for hver gang. Hjemmelaget lasagne blir alltid mye bedre enn pose-lasagne, minst hundre ganger bedre, påstår hun.
- Pass på at du ikke går fra osteasusen når du lager den. Blir den brent er det bare å kaste den og starte på nytt. Jeg vil også anbefale å lage den sammen med noen for det går raskere og er hyggelig, sier hun.
Les bloggen til Anita her, og følg henne på Facebook, Instagram, Twitter og Pinterest også.
Anita er nominert til «Årets matblogger 2014» og du kan lese om alle finalistbloggene og stemme på din favoritt her.
Dette trenger du til 4 personer
Kjøttsaus
- 400 g karbonadedeig
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 bokser hakket tomat
- 2 ss tomatpuré
- 1 ts basilikum
- 1 ts oregano
- salt og peppar
Ostesaus
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 5 dl melk
- en klype muskat (kan sløyfes)
- en neve revet gulost
I tillegg trenger du
- 6-8 lasagneplater
- gulost på toppen
Slik gjør du
Anita bruker 20-30 minutter til forberedelser og deretter 40-45 min i ovnen.
Lag tomatsausen først. Steke karbonadedeigen og sett den til side. Stek løken i en kjele til den blir blank. Ha i tomat og puré, spe eventuelt med litt vann dersom det blir for tørt. Bland inn karbonadedeigen, krydre og la det småputre mens du lager ostesausen i en annen kjele.
Smelt smøret og rør inn hvetemel. Spe inn melken litt etter litt, og rør kraftig slik at du får en jevn hvit saus. Kok opp mellom hver gang og la sausen småkoke noen minutt slik at melkesmaken forsvinner. Krydre med muskat, salt og peppar. Ha i en neve ost og rør den inn.
Legg tomatsaus, lasagneplater og ostesaus lagvis i en ildfast form. Avslutt med ost på toppen.
Stek i 40-45 min på 200 grader.
Server med brød og salat.
Publisert: 11.09.2014 kl. 10:03
Lag deg en gratis konto