Ukens matblogg: Hjemmelaget lasagne med kjøttdeig og ostesaus

11. september 2014Aktuelt
KOSEMIDDAG: Når det er både kjøttsaus og ostesaus blir lasagnen ekstra god. Legg de to sausene lagvis med lasagneplatene, og topp det hele med et lag ost. Foto: Anita Stokke Blomvik
KOSEMIDDAG: Når det er både kjøttsaus og ostesaus blir lasagnen ekstra god. Legg de to sausene lagvis med lasagneplatene, og topp det hele med et lag ost. Foto: Anita Stokke Blomvik

Lær hvordan du lager ordentlig lasagne med digg kjøttsaus med denne enkle oppskriften.

Ukens matblogger Anita Stokke Blomvik (31)Yrke: Student.Bosted: Sunnmøre.Favorittråvare: Løk, da kan jeg lage det meste.Favorittredskap: Slikkepott.Når jeg lager mat så liker jeg at noen andre rydder opp.Blogg: Kvardagsmat.no med enkel mat som alle kan lage uten hjelp av halvfabrikata.Foto: Anita Stokke Blomvik
Ukens matblogger Anita Stokke Blomvik (31)Yrke: Student.Bosted: Sunnmøre.Favorittråvare: Løk, da kan jeg lage det meste.Favorittredskap: Slikkepott.Når jeg lager mat så liker jeg at noen andre rydder opp.Blogg: Kvardagsmat.no med enkel mat som alle kan lage uten hjelp av halvfabrikata.Foto: Anita Stokke Blomvik

- Jeg lager alltid dobbel porsjon når jeg lager denne lasagnen, og så legger jeg restene i fryseren til en dag vi har det travelt, sier ukens matblogger Anita Stokke Blomvik til Godt.

- Eller så inviterer vi venner på besøk, for det er lett å lage mye lasagne om gangen, fortsetter hun.

- Tomatsaus med løk og krydder sammen med ostesaus er en vinner. Jeg er ikke sikker på hvor jeg lærte å lage denne varianten med ostesaus, men nå blir den litt forskjellig for hver gang. Hjemmelaget lasagne blir alltid mye bedre enn pose-lasagne, minst hundre ganger bedre, påstår hun.

- Pass på at du ikke går fra osteasusen når du lager den. Blir den brent er det bare å kaste den og starte på nytt. Jeg vil også anbefale å lage den sammen med noen for det går raskere og er hyggelig, sier hun.

Les bloggen til Anita her, og følg henne på Facebook, Instagram, Twitter og Pinterest også.

Anita er nominert til «Årets matblogger 2014» og du kan lese om alle finalistbloggene og stemme på din favoritt her.

Dette trenger du til 4 personer

Kjøttsaus

  • 400 g karbonadedeig
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 bokser hakket tomat
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts basilikum
  • 1 ts oregano
  • salt og peppar

Ostesaus

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • en klype muskat (kan sløyfes)
  • en neve revet gulost

I tillegg trenger du

  • 6-8 lasagneplater
  • gulost på toppen

Slik gjør du

Anita bruker 20-30 minutter til forberedelser og deretter 40-45 min i ovnen.

Lag tomatsausen først. Steke karbonadedeigen og sett den til side. Stek løken i en kjele til den blir blank. Ha i tomat og puré, spe eventuelt med litt vann dersom det blir for tørt. Bland inn karbonadedeigen, krydre og la det småputre mens du lager ostesausen i en annen kjele.

Smelt smøret og rør inn hvetemel. Spe inn melken litt etter litt, og rør kraftig slik at du får en jevn hvit saus. Kok opp mellom hver gang og la sausen småkoke noen minutt slik at melkesmaken forsvinner. Krydre med muskat, salt og peppar. Ha i en neve ost og rør den inn.

Legg tomatsaus, lasagneplater og ostesaus lagvis i en ildfast form. Avslutt med ost på toppen.

Stek i 40-45 min på 200 grader.

Server med brød og salat.

DOBBEL PORSJON: Lasagne er så godt at du like gjerne kan lage litt ekstra, da har du middag i morgen også. Foto: Anita Stokke Blomvik
DOBBEL PORSJON: Lasagne er så godt at du like gjerne kan lage litt ekstra, da har du middag i morgen også. Foto: Anita Stokke Blomvik

Publisert: 11.09.2014 kl. 10:03


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?