Her er de enkle festkakene alle kan lage

23. april 2015Aktuelt
KLAR FOR FEST: Pavlova er blant den ultimate festkaken med sin sprø og seig marengs toppet med myk krem og friske bær - og er dessuten lett å imponere med. Foto: Eivind Griffith Brænde/VG
KLAR FOR FEST: Pavlova er blant den ultimate festkaken med sin sprø og seig marengs toppet med myk krem og friske bær - og er dessuten lett å imponere med. Foto: Eivind Griffith Brænde/VG

Imponer med en saftig sjokoladekake, sprø pavlova eller barnevennlig iskake på kakebordet til maifesten.

Nå er det høysesong for store festdager som konfirmasjon, dåp og 17. mai med bugnende kakebord. Skal du arrangere selskap har du kanskje nok å holde fingrene i enn å stå foran stekeovnen hele dagen.

Eller kanskje du har takket ja til å bidra til kakebordet, men plutselig så fylte kalenderen seg opp? Du trenger verken å være utdannet konditor eller ha flere timer tilgjengelig for å imponere med en smakfull og lekker festkake.

Mange kaker kan lages i forkant og pyntes samme dag som servering. Blant dem er pavlovaen som har seilet opp som den ultimate festkaken de siste årene. Den er slettes ikke vanskelig å lage - det viktigste er å sørge for å bruke en helt ren bakebolle og visp fri for fett før du tilsetter eggehvite og sukker.

Enkel iskake til 17.mai

Savner du en ordentlig sjokoladekake på bordet, er varianten under saftig, mørk og laget på kun fire ingredienser. Til maifesten er også is obligatorisk; slå to fluer i en flekk og lag kanskje verdens enkleste iskake med Oreo-kjeks.

Under har Godt samlet seks enkle, fantastiske kaker som vil gjøre festdagen komplett:

Del dine festkaker med oss på Instagram med #godtno! Kanskje vi reposter bildet ditt eller plukker deg til forsiden.

Publisert: 23.04.2015 kl. 15:59
Oppdatert: 13.05.2016 kl. 11:53


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?