Gordon Ramsay mener disse tre mattrendene må forsvinne
Kjendiskokken var ikke nådig i sin omtale av enkelte trender.
I desember skrev vi om maten som kommer til å bli trendy i 2018. Ifølge kokkene Eline Haugan Bordvik og Christian André Pettersen og bartender Anne Maurseth, kommer vi blant annet til å se mer plantebasert mat, mat inspirert av den danske restauranten Noma og alkoholfri drinker. Vi har også skrevet om trenddrikken «alle» skulle ha i sommer og høst.
Nå har kjendiskokk Gordon Ramsay, som blant annet har verdensrekord i filetering av fisk, pratet ut i et intervju med Popsugar om hvilke tre mattrender han mener bør forsvinne. Intervjuet har blant annet blitt omtalt av TIME.
Først ut på listen er skum på matretter.
– Den siste gangen jeg spiste skum var i Saint Paul, og noen ga meg beinmargsskum. Når jeg tenker på beinmarg, tenker jeg ikke på skum. Noen ganger ser det ut som giftig skum i et stillestående basseng, sier Ramsay.
Dette er for øvrig ikke første gang kokken trekker fram skum som en trend han ikke liker. Allerede i 2016 uttalte han at skum heller burde brukes til barbering enn på mat, da en på Reddit spurte han om hva som var den dummeste mattrenden, skriver Refinery29.
Luksuskjøtt
Nummer to på listen var wagyu. Wagyu er et svært eksklusivt og mørt storfekjøtt som er kjent for sin marmorering og fantastiske smak. Kjøttet er såpass dyrt at at kiloprisen fort kan komme opp i 2000 kroner, ifølge Aperitif.
– Det er en «special cut». [Kjøttet] må behandles med respekt. Overalt du går finner du jævla wagyu-kjøttboller. Ta litt vare på det. La det hvile. La det bli spesielt, sier kokken videre til Popsugar.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Her er det verdt å nevne at kokken både har wagyu-kjøttboller og skum på menyen på sin mye omtalte «Hell's Kitchen»-restaurant - som for øvrig hadde 12.000 reservasjoner før den i det hele tatt åpnet. Skummet er riktignok på en dessert, noe kokken sier fungerer bedre.
– Du kan ha det litt gøy med desserter, sier kokken når han blir spurt om skummet på menyen.
Trenden han liker minst, er trøffelolje. Rett og slett fordi folk bruker for mye av den.
– [Trøffelolje] må brukes i små, små mengder, sier kokken om den smakssterke oljen.
Dill og carbonara
Dette er ikke første gang vi har skrevet om kjendiskokker. I fjor skrev vi om TV-kokk og kokebokforfatter Nigella Lawson, som fikk reaksjoner med på en oppskrift på pasta carbonara. Grunnen? Hun hadde fløte og muskat i oppskriften, som ifølge carbonara-entusiaster ikke hører hjemme i en tradisjonell carbonara.
Vi kan heller ikke glemme den gangen Jamie Oliver og Oprah Winfrey hadde en «dilldiskusjon» om fennikel på Instagram.
Publisert: 02.02.2018 kl. 15:10
Lag deg en gratis konto