Det beste jeg vet med Pascal Dupuy: – Femten år siden sist jeg spiste godteri

15. juli 2016Aktuelt
KONDITORMESTER: Pascal jobber med søtsaker hver dag, men selv spiser han aldri godteri. Foto: Terje Bringedal/VG
KONDITORMESTER: Pascal jobber med søtsaker hver dag, men selv spiser han aldri godteri. Foto: Terje Bringedal/VG
Line Blokhus
Line Blokhus

Kjendiskonditoren Pascal Dupuy (51) spiser aldri godteri og har alltid en champagne eller to på lur i kjøleskapet.

Navn: Pascal Dupuy
Født: 11. januar 1965
Bor: i Oslo, kommer fra Frankrike
Sivilstatus: Gift med Berit, sammen har de to barn
Jobb: Konditor og dommer i «Hele Norge baker»
Foto: Trond Solberg / VG
Navn: Pascal Dupuy Født: 11. januar 1965 Bor: i Oslo, kommer fra Frankrike Sivilstatus: Gift med Berit, sammen har de to barn Jobb: Konditor og dommer i «Hele Norge baker» Foto: Trond Solberg / VG

– Hva er din frokostfavoritt?

– Det er bløtkokte egg på ristet brød. Eggene er fra min gode venn som driver med eggproduksjon. Jeg får leveringer fra han tre ganger i uken, og da er eggene en dag gamle.

– Hva er din favorittmiddag?

– Det er nok lam. Jeg liker lam som er langtidskokt i ovnen, og hvis jeg er i Frankrike hos min mor så er det tomat farci - en rett med fylte tomater.

– Hva er ditt favorittgodteri?

– Vet du hva? Jeg spiser aldri godteri! Det er kanskje femten år siden jeg spiste det sist, men sånne bamser i sjokolade, sjokolademums, det er jeg glad i! Ellers liker jeg å spise kandisert appelsin fra Corsica med sjokoladetrekk. Problemet er bare hvis jeg åpner en slik boks, da går hele boksen!

– Hva er det aller beste du får servert?

– Kaffe på sengen. Det får jeg hver eneste dag av min kone. Ikke på lørdag og søndag, men ellers i uken blir jeg vekket på sengen med en kopp kaffe.

– Hva liker du aller best å servere?

– Et smil. Et svært smil.

– Hva er din favorittingrediens?

– Når det gjelder det søte: Sjokolade. Kraftig og søt sjokolade. Når det gjelder råvarer er det mye forskjellig, og det varierer med sesongen. Det kan være asparges eller noe helt annet.

– Hva har du alltid i kjøleskapet?

– En flaske med champagne. Eller to flasker, for én er aldri nok! Champagne står alltid i kjøleskapet i tilfelle vi får besøk. Det er så hyggelig å åpne en flaske, eller to, eller tre!

– Hvilket kjøkkenredskap klarer du deg ikke uten?

– Slikkepott. Jeg hater å ha rester liggende igjen i bollen.

– Hvilket kjøkkenredskap trenger man ikke?

– Man trenger ikke kjevle – så lenge man har en flaske vin. Min mor brukte bare vinflasker da jeg var liten.

– Hva var det beste du visste da du var liten?

– Det er tomat farci. Det savner jeg. Det er tomat fylt med blant annet kanin og gulrot – det er kanskje litt sjokkerende for nordmenn. Det verste jeg har spist er en kanin jeg passet på og matet i tre uker. Plutselig var den midt på bordet og jeg måtte spise den. Når det gjelder søte ting likte jeg pæretertene som min mor lagde, eller jordbærterter. Hun lagde fire kaker hver dag. Hver eneste dag.

– Hvor vil du helst reise?

– Akkurat nå har jeg lyst til å reise på seilbåten min i Middelhavet. Jeg har to seilbåter. Det er utrolig hva man kan gjøre med små kaker, vet du! Jeg vet at det er sprøtt å ha to seilbåter, men jeg klarte bare ikke å selge den. Nå vil jeg være på seilbåten. Naken og i solen og bare være helt alene på havet.

– Hva spiser du når du er alene hjemme?

– Jeg er så lat, så da spiser jeg ost med brød. Du vet når man jobber med mat hele dagen så blir man litt lei. Jeg spiser gjerne noe enkelt med brød og en god chèvre. Eller så gjør jeg det så enkelt at jeg bare bestiller fra restauranten.

– Hva hører du på når du lager mat?

– Ingenting.

– Hva spiser du aldri?

– Det er én ting som jeg hater, og som jeg blir servert en gang i året: Det er raspeball. Å fytterakkern. Det er ikke noe for meg.

– Hva går du helst ut og spiser?

– Ikke noe spesielt. Det kan være en god pizza hos min venn på Lofthus samvirkelag, eller noe helt annet. Før spiste jeg mye på Michelin-restauranter, men det er jeg helt ferdig med nå. Det er fantastisk, men nå liker jeg det litt enkelt.

Publisert: 15.07.2016 kl. 10:18


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?