Til hovedinnhold

Delemat: Lise Finckenhagens fire romantiske dele-retter

17. august 2018Aktuelt
FRISTENDE: Hva med å servere et lekkert antipasti-fat neste gang du har noen på besøk? Foto: Krister Sørbø/VG
FRISTENDE: Hva med å servere et lekkert antipasti-fat neste gang du har noen på besøk? Foto: Krister Sørbø/VG
AvLise FinckenhagenogKrister Sørbø

Mat er følelser og kjærlighet. God mat kan bringe mennesker sammen, og hvor mange kjærlighetsforhold har vel ikke startet ved at man har delt noe godt å spise?

Deler du av din mat deler du også av ditt hjerte. Og byr du på en saftig porsjon «brennende kjærlighet» har du fått deg venner for livet. Retten med det fantastiske navnet er en kjent og kjær hverdagsrett som passer til alle anledninger. Den kan gjøres svært enkel, eller den kan piffes litt opp hvis du har lyst til det. Med utgangspunkt i en deilig potetstappe rik på både smør og ost - toppet med stekt løk og bacon, er det klin umulig ikke å la seg sjarmere.

Og la oss fortsette å gjøre det enkelt. Ja, her er det til og med rom for en liten snarvei eller to. Finn frem et stort fat og fyll det opp med godsaker så det virkelig bugner. Kjøp inn noen nydelige skiver god spekeskinke, gode pølser, modne oster, marinerte oliven, søte jordbær, fristende frukt og godt brød. Fyll på med hjemmelaget plommekompott, fargesterk rødbethummus, enkel tomatsalat og forførende salte mandler, eller noen annet fristende. Ostegratinert hvitløksbrød passer til alt, enten det er snakk om «brennende kjærlighet» eller et «antipasti-fat» - skapt for å deles det også.

Selv om det kan virke en liten smule egoistisk mener jeg at noe av det fineste du kan gjøre er å dele på noe av det beste du selv vet. Da har du allerede et forhold til retten eller råvaren, og den kjærligheten vil garantert kjennes på både smak og opplevelse. Nettopp derfor synes jeg en kokos crème brûlée med fantastisk bringebær (jeg elsker bringebær!) er en helt suveren dessert.

Å dele noe du er glad i med andre, gjør gleden enda større!

Publisert: 17.08.2018 kl. 16:36


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?