Oslo-bar er verdens 20. beste bar på anerkjent liste: – Det er en fantastisk følelse

I VERDENSTOPPEN: Himkok, med daglig leder Yunus Yildiz i midten, endte på 20. plass over verdens beste barer. 
Foto: Himkok
I VERDENSTOPPEN: Himkok, med daglig leder Yunus Yildiz i midten, endte på 20. plass over verdens beste barer. Foto: Himkok
Maria Tveiten Helgeby

Himkok klatret hele 22 plasser på listen «The World's 50 best bars» i løpet av kun ett år. 

Oslo-baren Himkok har blitt utnevnt til verdens 20. beste bar på den anerkjente listen The World's 50 Best Bars. DN Smak var først ute med nyheten.

Himkok er én av kun to skandinaviske barer på listen, som toppes av American Bar (London), Dandelyan (London) og The Nomad (New York). Den andre skandinaviske baren er Linje Tio i Stockholm, som endte på 44. plass, ifølge en pressemelding. Oslo-baren er dermed også Skandinavias aller beste bar.

– Det er en fantastisk følelse. Å få internasjonal anerkjennelse er stort, og det viser at vi har jobbet hardt, sier daglig leder på Himkok Yunus Yildiz til Godt.

Han og tre andre kollegaer har vært i London og fulgt annonseringen av listen, og forteller at det kun er en bar som har klatret flere plasser på listen enn det de har.

Himkok endte på 42. plass i fjor og i år ender de på 20. plass over verdens beste barer. Dermed har de klatret hele 22 plasser.

– De annonserer listen fra 50. plass og oppover, og vi trodde at det kom til å bli oss hver plass de leste opp. Det ble morsommere og morsommere for hver plassering som ble lest opp. Det var veldig gøy, og veldig nervepirrende, forteller Yildiz.

Saken fortsetter under bildet

HELHETLIG: Daglig leder mener de gir en helhetlig opplevelse på baren. 
Foto: Himkok.
HELHETLIG: Daglig leder mener de gir en helhetlig opplevelse på baren. Foto: Himkok.

Han har ikke rukket å tenke så mye over plasseringen ennå, men tror at grunnen til at de gjorde et såpass stort sprang kan ligge i at flere både nasjonale og internasjonale bransjefolk har vært innom baren.

– De får en helhetlig opplevelse her.

Han avslører samtidig at det ble en liten feiring av plasseringen i London i går, men at den virkelige feiringen må alle på baren få være med på.

– Dette har vært lagarbeid hele veien, så det blir ikke ordentlig feiring uten alle, slår han fast.

– Det blir nok en lunsj på Himkok med god mat og kanskje noen flasker champagne, men baren må være åpen når alle andre feirer, så noen stor feiring blir det ikke, legger han til.

Fremover vil baren fortsette å satse på sitt særpreg. De norske råvarene og akevitt.

– Akevitt begynner å få anerkjennelse blant de største bartenderne i bransjen, og det gjør nok Himkok spesiell. Samtidig produserer vi egen akevitt, og det er spesielt, forklarer Yildiz.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?