Nå skal årets matblogger kåres
Sammen med Mathallen skal Godt arrangere matbloggprisen for å hedre Norges aller beste matblogger. Nå kan du være med å nominere dine favorittblogger.
Endelig skal den beste matbloggen i Norge kåres. For å finne årets matblogg har Mathallen i Oslo og VGs matsatsning Godt.no gått sammen for å arrangere den årlige matbloggprisen, som går for første gang av stabelen i høst.
– Matbloggerne har en helt unik posisjon når det kommer til formidling av matglede og kunnskap i folks hverdag, sier Camilla Bjørn, leder for VGs nisjesiter.
Daglig leder for Mathallen, Frode Rønne Malmo, mener det er viktig å vise at de ser og setter pris på matgleden blant alle de dyktige bloggerne.
– Det er bloggerne vi ofte tyr til når vi er ute etter oppskrifter, restaurant-referanser og mattrender; matbloggerne er den nye vinen! fastslår Malmo.
Nominer dine favoritter
Prisvinneren kan ikke bare smykke seg med tittelen som «Årets matblogger», men også en tur for to til kokkemesterskapet Bocuse d’Or i Lyon neste år. Sammen med en fagjury vil vinneren bli kåret gjennom en avstemning på nettet.
I tillegg til den prestisjefylte prisen, vil det kåres vinnere i ulike underkategorier. Prisutdelingen vil foregå 12. oktober med et eget show, men fra og med i dag kan du være med å påvirke prisene og nominere dine favorittblogger.
– Vi vil få med flest mulig blogger i vurderingen og lar derfor leserne selv foreslå sine favoritter, sier Malmo.
Kan heve kvaliteten
Trine Sandberg (48) driver Norges største matblogg med over titusenvis av besøkende daglig. I fjor høst ga hun ut sin egen kokebok som ble en ny favoritt i mange norske hjem. Den populære bloggeren håper at den nye bloggprisen vil gi mer fokus på matbloggerne.
– En egen matbloggpris kan være med å øke kvaliteten blant bloggerne ved at man får noe å strekke seg mot, sier Sandberg til Godt.
– Jeg håper også at det vil være med å synliggjøre flere matblogger og få frem de beste. Ser jo innimellom at det kommer nye blogger som ser veldig bra ut, og dette kan være en mulighet til å løfte frem flere, fortsetter hun.
Matblogger Julie Ilona Balas (22) startet å blogge i 2011, og har siden formidlet ung matglede både på bloggen og som bidragsyter på Godt. Hun mener det er på tide med en egen norsk matbloggpris.
– Matbloggerne er de nye «kokkene». Jeg blir stadig overrasket over hvor høy kvalitet det er der ute, og synes det er utrolig mange dyktige i Norge. Dette kan derfor være bra for å få en bedre oversikt og oppdage nye favoritter, sier Balas.
Hun tror at de med god kvalitet imidlertid kommer til å skille seg ut. Men med spennende underkategorier, samt nominasjoner fra folket vil bidra til at en kan oppdage også mindre kjente matblogger.
Folket bestemmer
Nominasjonssiden er åpen frem til 1. september. Deretter vil juryen plukke ut fem kandidater som går videre til finalen i oktober. Her får publikum igjen mulighet til å gi sin stemme.
– En god matblogger mestrer alt; utsøkte bilder, leverer på originalitet og har nisjeforståelse. Den kompetente fagjuryen vår vil gå nøye igjennom de nominertes kvaliteter, forklarer Bjørn.
I tillegg til «Året matblogg» vil juryen kåre vinnere i disse underkategoriene:
Beste drikkeblogg, foto i en matblogg, alternativmatblogg, bakeblogg, juniorblogg og originaloppskrift.
For nærmere detaljer om hvordan du kan nominere, sjekk ut nominasjonssiden.
Publisert: 02.04.2014 kl. 07:47
Oppdatert: 02.04.2014 kl. 15:54
Lag deg en gratis konto