Matguide til København: Fra trendy frokoststeder til byens beste pizza

3. mars 2016Aktuelt
MORGEN TIL KVELD: Det er ikke vanskelig å spise god mat og drikke godt øl i København. Foto: Oscar Haumann/MyOriginalplaces.com/Mikkeller
MORGEN TIL KVELD: Det er ikke vanskelig å spise god mat og drikke godt øl i København. Foto: Oscar Haumann/MyOriginalplaces.com/Mikkeller

Har du to dager i København, så kan du fint finne noe annet å spise enn bare danske smørbrød og verdens beste restaurant. Her har vi samlet våre mattips til den danske hovedstaden. 

Egentlig trenger du mer enn en helg for å spise deg gjennom byen hvor du finner spisesteder til enhver smak - enten du vil oppleve nordisk gourmetmat i toppsjiktet eller nyte lange frokoster ute. Du kan nemlig fint droppe hotellfrokostene og heller ta den såkalte «morgenmaden» på en av byens kule frokost- og lunsjsteder.

Mange av spisestedene i København satser tungt på økologiske råvarer - noe som naturligvis preger menyen. Stedene er gjerne konseptuelle som gjør det nesten ekstra stas enn å spise på restauranter som har litt av alt.

Under har vi samlet noen av våre favorittsteder til neste gang du skal ta turen til den danske hovedstaden.

FROKOST/LUNSJ

Møller Kaffe & Køkken

LEKRE ANRETNINGER: Møller Kaffe & Køkken åpnet i mars 2015 og satser på kortreist morgenmat og drikke. Foto: Oscar Haumann/MyOriginalplaces.com
LEKRE ANRETNINGER: Møller Kaffe & Køkken åpnet i mars 2015 og satser på kortreist morgenmat og drikke. Foto: Oscar Haumann/MyOriginalplaces.com

Hos nykommeren Møller Kaffe & Køkken serverer de morgenmad helt frem til klokken 16. Her kan du enkelt sette sammen din egen meny laget av gode økologiske råvarer etter sesong. Hver rett er dessuten så fint dandert at du vil dele alt på Instagram.

Maten: Velg mellom cirka 25 småretter og drikke via et avkrysningsskjema for en komplett frokost/lunsj.

Stemning: Stilfullt, men avslappet og luftig lokale fylt med små, grønne trær og trebord designet av eieren selv.

Verdt å vite: Toalettene i kjelleren er kanskje ikke det du forventer av et frokoststed. Her finner du Hendricks gin-flasker som såpedispensere og små frottéhåndklær.

$$: 22-46 DKK pr rett.

Adresse: Nørrebrogade 160, 2200 København N

Telefon: +45 31 50 51 00

Neighbourhood

KOMPLETT: Vafler, brød, forskjellig pålegg, frukt, skyr og selvfølgelig et pizzastykke toppet med egg serveres på en stor trefjøl. Foto: Natalie Ngo
KOMPLETT: Vafler, brød, forskjellig pålegg, frukt, skyr og selvfølgelig et pizzastykke toppet med egg serveres på en stor trefjøl. Foto: Natalie Ngo

Populære Neighbourhood på Vesterbro er stedet hvor gjestene kommer for å spise tynne gourmetpizzaer eller bare henge i cocktailbaren. I helgene bør du derimot få med deg brunsjtallerkenen over alle brunsjtallerkener som er dekket med alt du kan ønske deg og litt til.

Maten: Utenom brunsjene i helgene er hovedfokuset pizzaer og drinker. I tillegg serveres noe snacks, salater og desserter. Alt laget av økologiske ingredienser.

Stemning: Trendy og industrielt interiør med en blanding av masse stearinlys og glødelamper.

Verdt å vite: Brunsjen serveres lørdag og søndag mellom kl. 10-15.

$$: 135 DKK for brunsjtallerken, 145 DKK for pizzaer og 115 DKK for salater.

Adresse: Istedgade 27, 1650 København V

Telefon: +45 32 12 22 12

42 Raw

TRENDY: Juicer, sunne salater, glutenfrie sandwicher og kaffe laget på mandelmelk er noe av det du finner hos 42 Raw. Foto: Thea Roll Rakeng
TRENDY: Juicer, sunne salater, glutenfrie sandwicher og kaffe laget på mandelmelk er noe av det du finner hos 42 Raw. Foto: Thea Roll Rakeng

Trenger du energipåfyll mellom shoppingslagene finner du 42 Raw midt mellom butikkene i indre by. Det hippe stedet spesialiserer seg på grønne, forfriskende juicer. I tillegg finner du raw food i forskjellige varianter på menyen.

Maten: Et godt utvalg av glutenfrie sandwicher og deilige salater. I tillegg til ferskpressede juicer og smoothies, har de også kaffe og milkshakes på menyen.

Stemning: De fleste stopper innom for å kjøpe med seg mat eller drikke på veien eller for en kjapp matpause.

Verdt å vite: Kaffedrikkene og alle andre melkebaserte drikker lages på mandel- eller soyamelk.

$$: 45-49 DKK for kaffe, juicer og shakes. 59-79 DKK for salater og sandwicher.

Adresse: Pilestræde 32, 1112 København

Telefon: +45 32 12 32 10

Web: 42raw.dk

Bildekode:

MIDDAG

Bæst

Foto: Natalie Ngo
Foto: Natalie Ngo

Selv om Bæst ligger litt bortgjemt på Nørrebro, er det sjeldent tomt i lokalene. Stedet er nemlig kjent for å servere byens beste pizza og er kanskje det nærmeste du kommer italiensk i København. Og er det lang ventetid på bord, er det mange drinker som er verdt å smake på i baren mens du venter.

Maten: Gå for en ferdigsydd meny hvor du får smakt litt fra hele kjøkkenet (perfekt til deling) eller velg mellom småretter med økologiske skinker eller ost og pizza til hovedrett.

Stemning: På kveldene er det hektisk mellom bordene, men stemningen er likevel uhøytidelig og avslappet.

Verdt å vite: Det meste produseres innenfor husets fire vegger. Sørg for å smake på den ferske mozzarellaen.

$$: 75-125 DKK for småretter. 85-150 DKK for porsjonspizzaer.

Adresse: Guldbergsgade 29, 2200 København N

Telefon: +45 35 35 04 63

Amass

Foto: Amass
Foto: Amass

Restauranten ble startet av tidligere soussjef på Noma, Matt Orlando. På tallerken finner du moderne gastronomi som fremstår spontant, spennende og gjennomført.

Maten: Her er det sesongene som dikterer hva som står på menyen.

Stemning: Det gamle industrilokalet med graffiti på veggen gjør at stemningen føles avslappet og kult, men ikke for kult.

Verdt å vite: Urter, grønnsaker og blomster som brukes på maten plukkes gjerne rett fra den 500 kvm store hagen rett utenfor restauranten.

$$: 595 DKK for en middagsmeny.

Adresse: Refshalevej 153, 1432 Copenhagen

Telefon: +45 2696 3963

Manfreds & Vin

Foto: Bjørn Djupvik/VG
Foto: Bjørn Djupvik/VG

I Københavns hippeste gate på Nørrebro ligger Manfreds. Her er serveringen lagt opp til at hele bordet kan dele på den enkle, men gode maten. Stedet er kjent for å ha verdens beste tartar og fantastiske naturviner.

Maten: Små deleretter med litt grønt, litt kjøtt, kylling eller fisk og skalldyr. Gå gjerne for menyen hvor kokken og sommelieren bestemmer.

Stemning: Intimt og koselig. Her sitter du tett.

Verdt å vite: Et stort utvalg av naturviner. Hvis du finner en favoritt eller to kan du også kjøpe vinen med deg hjem.

$$: 275 DKK pr person for 7 småretter til deling. 145 DKK for dagens rett.

Adresse: Jægerborgsgade 40, 2200 København

Telefon: +45 36 96 65 93

BAR

Mikkeller & Friends

Foto: Camilla Stephan/Mikkeller
Foto: Camilla Stephan/Mikkeller

Mikkeller & Friends på Nørrebrø er nummer to i rekken av Mikkeller-baren i København, men blir omtalt som byens beste ølbar og et must for alle ølelskere. Med blant annet 40 forskjellige øl på tapp, bør du sette av noen timer her.

Adresse: Stefansgade 35, 2200 København,

Telefon: +45 35 83 10 20

SHOPPING

Torvehallerne

Torvehallerne blir ikke kalt for hele Københavns matmarked uten grunn, og tiltrekker seg både turister og boende. Den åpne mathallen midt i byen er midt i blinken om du ser etter en kjapp frokost eller lunsj, en kaffe eller matbit på veien, eller rett og slett vil sikre deg matprodukter eller kjøkkenutstyr i bagasjen hjem.

Adresse: Frederiksborggade 21, 1360 København K

Publisert: 03.03.2016 kl. 08:21
Oppdatert: 31.01.2017 kl. 14:19


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?