Vaniljekake med glasert rabarbra

27. juni 2013Aktuelt
SMAKEN AV SOMMER: Vaniljekake toppet med glasert rabarbra, jordbær og mynte gir sommerfølelse fra første bit. Foto: Anders Totland
SMAKEN AV SOMMER: Vaniljekake toppet med glasert rabarbra, jordbær og mynte gir sommerfølelse fra første bit. Foto: Anders Totland

Smaken av sommer ligger i rabarbrastilken, mener ukens matblogger. Vaniljekake toppet med rabarbra er den perfekte sommerkombinasjonen som passer til både store og små ganer. 

Navn: Anders TotlandAlder: 26Yrke: Journalist og pensjonert kokkBosted: Valen, KvinnheradFavorittråvare: RabarbraFavorittredskap: Kokkekniven vi byttet til oss da vi leverte inn rare bryllupspresanger.Når jeg lager mat så liker jeg å ha junior (4) ved min side.Blogg: hagetilmage.wordpress.com På bloggen skriver jeg om livet i kjøkkenhagen, og ikke minst om alt det gode jeg lager av råvarene jeg dyrker der. På denne siden av sommeren handler det naturlig nok mye om rabarbra.
Navn: Anders TotlandAlder: 26Yrke: Journalist og pensjonert kokkBosted: Valen, KvinnheradFavorittråvare: RabarbraFavorittredskap: Kokkekniven vi byttet til oss da vi leverte inn rare bryllupspresanger.Når jeg lager mat så liker jeg å ha junior (4) ved min side.Blogg: hagetilmage.wordpress.com På bloggen skriver jeg om livet i kjøkkenhagen, og ikke minst om alt det gode jeg lager av råvarene jeg dyrker der. På denne siden av sommeren handler det naturlig nok mye om rabarbra.
Foto: Foto: Henrik Mundal Andreassen

Den sure, men gode rabarbraen har lange tradisjoner her i landet og minner om forsommer. Matblogger Anders Totland mener imidlertid at smaken av sommer ligger i stilken, og med ett enkelt grep kan du forlenge den deilige sommersmaken i rabarbraen.

– Det blir sagt om rabarbraen at den ikke er god etter Sankthansaften. Til det har jeg bare én ting å si: Kutt av stilkene før de blir store og trevlete, så vokser de opp igjen som fine, nye stilker. Da kan du la kalenderen seile sin egen sjø, og nyte rabarbraen akkurat når du vil i sommer.

På bloggen hagetilmage.wordpress.com skriver Anders om det som vokser og rører seg i hagen hans, og er en kombinasjon av en hage- og matblogg.

På sommeren kombinerer han helst rabarbra med en nydelig vaniljekake som balanserer smaken.

– Vaniljekaken med rabarbra, jordbær og mynte kan trygt serveres til både små og store, også de som ikke er helfrelste rabarbraelskere. Den milde kaken og de søte jordbærene fungerer supert sammen med den syrlige rabarbraen.

Dette trenger du:

Kakebunn

  • 400 gram sukker
  • 700 gram hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 200 gram smeltet margarin
  • 1 liter vaniljesaus
  • Kanel og perlesukker

Topping

  • Ca 50 gram rabarbra per porsjon
  • 1 ss smør
  • 1 ss sukker
  • Ferske mynteblad
  • Noen ferske jordbær

Slik gjør du:

1. Bland alle de tørre ingrediensene, bortsett fra kanel og perlesukker.
2. Bland inn margarin og vaniljesaus, og fordel røra utover en langpanne.
3. Dryss på kanel og perlesukker på toppen. Stek kaka på 180 grader i omtrent en halv time.
4. Skrell rabarbraen og kutt den i avlange biter. Smelt 1 ss smør og 1 ss sukker i en kasserolle, og ha i rabarbraen.
5. La rabarbraen putre i smøret og sukkeret noen minutter, til rabarbraen er mør.
Server hvert kakestykke med en god kladd rabarbra på toppen, og pynt med mynteblad og halve jordbær. Om det er varmt i været blir det enda bedre om du legger på en kule vaniljeis.
Fått mersmak på rabarbra? Test ut Lise Finckenhagens tre råbra rabarbraretter her. Eller sjekk ut åtte fantastiske oppskrifter på rabarbra fra bloggerne.

Publisert: 27.06.2013 kl. 09:58
Oppdatert: 27.06.2013 kl. 11:56


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?