Ukens matblogger: Vannbakkels med sjokoladetopping
Små vannbakkels med kremfyll og sjokolade smaker nydelig og er raskt å lage. Følg denne oppskriften så får du kaken alle elsker.
- Vannbakkels passer perfekt hvis du får mange på besøk, både til fest og på en hverdag, sier Julie Søiland til Godt.no.
- De er delikate å se på og smaker veldig godt, og siden deigen ikke inneholder sukker blir de ikke for søte, sier hun.
- Husk at det er viktig å la vannet med smør få et ordentlig oppkok, og når du tar i melet er det viktig å røre hardt til deigen klistrer seg, understreker hun.
- Når vannbakelsene står i ovenen er det viktig å ikke åpne døra før de er gylne, ellers vil de falle sammen, sier Julie.
Les bloggen til Julie her og følg henne på Facebook også.
Ingredienser til 20 kuler
- 2 ½ dl vann
- 100 g margarin
- 150 g hvetemel
- 4 egg
- 2 dl fløte
- 50 g mørk sjokolade
Fremgangsmåte
Du trenger 20 minutter til forberedelser, 20 minutter til steking og 20 minutter til å fylle og pynte.
Kok opp vann og smør i en kjele. Sikt inn mel og rør godt til deigen klistrer. La deigen avkjøle seg.
Ha i ett egg om gangen og rør godt.
Ha deigen i en sprøytepose og bruk en sprøytetipp med stor rund åpning. Sprøyt ut små kuler på et bakepapir.
Stek på 220 grader i 20 minutter. Ikke åpne døra før det er ferdig.
Lag krem av fløte. Ha kremen i en sprøytepose med en liten rund sprøytetip. Stikk tippen inn i vannbakkelsen fra bunnen av, og sprøyt i krem.
Smelt sjokolade over et vannbad. Ha sjokoladen i en sprøytepose. Klipp et lite hull i posen, og sprøyt ut små striper over vannbakkelsene.
Publisert: 06.03.2014 kl. 08:52
Oppdatert: 06.03.2014 kl. 23:18
Lag deg en gratis konto