Ukens matblogger: Vannbakkels med sjokoladetopping

6. mars 2014Aktuelt
SMÅGODT: Utens sukker men fylt med krem og pyntet med sjokolade. Husk bare å ikke åpne ovnsdøren for tidlig for da blir de flate. Foto: Julie Søiland
SMÅGODT: Utens sukker men fylt med krem og pyntet med sjokolade. Husk bare å ikke åpne ovnsdøren for tidlig for da blir de flate. Foto: Julie Søiland

Små vannbakkels med kremfyll og sjokolade smaker nydelig og er raskt å lage. Følg denne oppskriften så får du kaken alle elsker.

Ukens matblogger Julie Søiland (20)Er studentBor på KongsvingerFavorittråvaren er eggNår jeg lager mat så liker jeg å ha på TV eller en film i bakgrunnenBlogger påthesweetestkitchen-julie.blogspot.no der jeg deler oppskrifter, bilder og min lidenskap for baking. Jeg ønsker å inspirere andre til å bake, og prøve nye oppskrifter.Foto: Julie Søiland
Ukens matblogger Julie Søiland (20)Er studentBor på KongsvingerFavorittråvaren er eggNår jeg lager mat så liker jeg å ha på TV eller en film i bakgrunnenBlogger påthesweetestkitchen-julie.blogspot.no der jeg deler oppskrifter, bilder og min lidenskap for baking. Jeg ønsker å inspirere andre til å bake, og prøve nye oppskrifter.Foto: Julie Søiland

- Vannbakkels passer perfekt hvis du får mange på besøk, både til fest og på en hverdag, sier Julie Søiland til Godt.no.

- De er delikate å se på og smaker veldig godt, og siden deigen ikke inneholder sukker blir de ikke for søte, sier hun.

- Husk at det er viktig å la vannet med smør få et ordentlig oppkok, og når du tar i melet er det viktig å røre hardt til deigen klistrer seg, understreker hun.

- Når vannbakelsene står i ovenen er det viktig å ikke åpne døra før de er gylne, ellers vil de falle sammen, sier Julie.

Les bloggen til Julie her og følg henne på Facebook også.

Ingredienser til 20 kuler

  • 2 ½ dl vann
  • 100 g margarin
  • 150 g hvetemel
  • 4 egg
  • 2 dl fløte
  • 50 g mørk sjokolade

Fremgangsmåte

Du trenger 20 minutter til forberedelser, 20 minutter til steking og 20 minutter til å fylle og pynte.

Kok opp vann og smør i en kjele. Sikt inn mel og rør godt til deigen klistrer. La deigen avkjøle seg.

Ha i ett egg om gangen og rør godt.

Ha deigen i en sprøytepose og bruk en sprøytetipp med stor rund åpning. Sprøyt ut små kuler på et bakepapir.

Stek på 220 grader i 20 minutter. Ikke åpne døra før det er ferdig.

Lag krem av fløte. Ha kremen i en sprøytepose med en liten rund sprøytetip. Stikk tippen inn i vannbakkelsen fra bunnen av, og sprøyt i krem.

Smelt sjokolade over et vannbad. Ha sjokoladen i en sprøytepose. Klipp et lite hull i posen, og sprøyt ut små striper over vannbakkelsene.

Publisert: 06.03.2014 kl. 08:52
Oppdatert: 06.03.2014 kl. 23:18


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?