Lise Finckenhagens saftige sjokoladekaker
Hva hadde vel livet vært uten et stykke sjokoladekake i ny og ne? Saftig, mørk og fyldig – ja, takk!
Langpannekaker kan være så mangt, og passer til enhver anledning. Dagens utgave er av det litt mer mektige slaget med innslag av kaffe og rikelig med sjokolade. Rømme eller kefir i kaken gir både saftighet og en anelse friskhet.
«Hvit kake», eller «white cake» som den gjerne kalles, er en trendy, luftig, søt og supersaftig kake, som denne gangen er dekket med en fyldig sjokoladesmørkrem. Her er den overøst med granateplekjerner, men jordbær og bringebær blir også både friskt og lekkert.
Kanskje du har følelser for en gammel god klassiker? Sjokoladekake à la Sachertorte er muligens ikke helt identisk med den berømte kaken fra Wien, men denne inneholder både sjokolade, aprikossyltetøy, marsipan og mer sjokolade utenpå der igjen. Pass på så du ikke steker sjokoladebunnene for lenge – heller et minutt for lite spør du meg. Og del gjerne hver bunn i to slik at du får ekstra mange lag med aprikossyltetøy. En god klatt pisket krem ville du nok fått servert ved siden av i Wien, og det finnes da ingen god grunn til ikke å gjøre det samme her hjemme.
Et lite sjokoladekakestykke om dagen, er bra for magen ... Er det ikke det vi sier?
Publisert: 28.02.2020 kl. 10:10
Lag deg en gratis konto