Bursdagsmiddag for julibarn: Fristende mat til bursdag

FRISTENDE: Lise Finckenhagen lager en flott julimeny til ære for alle de som har bursdag midt i sommerferien. Foto: Sara Johannessen/VG
FRISTENDE: Lise Finckenhagen lager en flott julimeny til ære for alle de som har bursdag midt i sommerferien. Foto: Sara Johannessen/VG
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

Et sommerlig og fristende festmeny-forslag til ære for alle julibarn.

La oss feire juli med et deilig julibord. Som julibarn er denne måneden min soleklare favoritt og bør nytes på best mulig måte. Terskelen for å invitere til et bugnende julibord bør ikke være for høy, for da er det nemlig fort gjort at det ikke blir noe av i det hele tatt. Og det er jo ikke et alternativ!

Jeg skal ikke kalle meg traumatisert, men som barn var det aldri noen hjemme på bursdagen min, og det var ganske så trist. Joda, det ble en liten familiebursdag, men det var liksom ikke det helt det samme. Broren min hadde (og har fortsatt) bursdag i mai, og hele klassen var selvsagt invitert. Du kan tro jeg var misunnelig! Julibordet er en hyllest til alle andre julibarn som har det på samme måte. La oss feire sommeren og ikke minst hverandre.

Dekk til langbord, pynt med friske farger, vakre markblomster og stearinlys i forskjellige varianter. I mangel av en gedigen, idyllisk hage med duftende rosebusker og epletrær, henger jeg gjerne opp flerfargede girlandere og annen papirpynt i en stram line fra tujahekken til trampolinen. Det blir helt topp!

Dagens festmeny-forslag er retter som er enkle å lage til mange og som passer til barn i alle aldre. Deilig grillet mais på meksikansk vis med chilimajones og ost kan spises som en egen rett, eller serveres som tilbehør til «revet kylling», eller «pulled chicken» om du vil. Godt krydrede kyllinglår som har fått godgjøre seg i timevis på grillen har potensiale til å bli en ny favoritt. Riv kjøttet fra hverandre med to gafler og server det på burgervis i briochebrød med hjemmelaget sommerkålslaw. Til dessert er mammas bursdagskake et soleklart valg, for det blir ingen bursdag uten. Pyntet med Non Stop og seigmenn og med noen dråper romessens i glasuren. Enkelte ting skal rett og slett ikke tukles med.

Gratulerer med dagen alle julibarn! Det er vi som er de heldige, vi fikk den aller fineste måneden.

Sjekk ut Lise Finckenhagens fristende bursdagsmeny under:

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?