Til hovedinnhold

Hjemmelaget fylt pasta a la Lise Finckenhagen

PASTA-KJÆRLIGHET: Hjemmelaget pasta er godt, og slett ikke så vanskelig, ifølge Lise Finckenhagen.
PASTA-KJÆRLIGHET: Hjemmelaget pasta er godt, og slett ikke så vanskelig, ifølge Lise Finckenhagen.

Å servere hjemmelaget ravioli er nærmest som en kjærlighetserklæring.


Deigen skal blandes, knas og hviles, før den skal kjevles til lange silkemyk flak, fylles, lukkes, deles, kokes og serveres. Det krever en innsats å skulle fylle sine «pastaputer», men du verden så mye glede det medfører.

At ikke form og fasong nødvendigvis blir helt perfekt er bare flott, det viser at disse herlige munnfullene er ekte hjemmelaget vare.

Selv forsøkte jeg meg på tortellini, men fant ut underveis at de muligens ikke hadde passert standarden til en italiensk bestemor – uten at det gikk ut over smaken.

Bruk helst «00» mel hvis du får tak i det og lag ideelt sett deigen samme dag som den skal brukes. Som et generelt utgangspunkt kan du beregne ett stort egg til 100 g mel.

MEL OG EGG: Få ingredienser trengs for deilig pasta.
MEL OG EGG: Få ingredienser trengs for deilig pasta.

Fordi størrelsen på egg variere kan det være du må justere deigen noe, jeg hadde i en ekstra eggeplomme, men en skvett lunket vann funker også hvis deigen trenger litt mer fuktighet. Er den derimot veldig klissete kan du drysse over litt ekstra mel.

Og sånn til slutt. Det er faktisk ikke vanskelig å lage pasta selv, men krever litt tålmodighet og tid. Server det til noen du er glad i, og jeg kan love deg suksess og god italiensk stemning.

Her har jeg laget tre ulike fyll og tre ulike sauser, men alle kan mikses og trikses om hverandre.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?