Døde etter å ha spist på Michelin-restaurant

22. februar 2019Aktuelt
Restauranten RiFF i Valencia har en stjerne i restaurantguiden Michelin.
Restauranten RiFF i Valencia har en stjerne i restaurantguiden Michelin.
Foto: Google maps
Hanna Haug Røset
Hanna Haug Røset

18 gjester ble syke og en 46 år gammel kvinne døde etter å ha spist på en luksusrestaurant i den spanske byen Valencia.

Kvinnens ektemann og parets 12 år gamle sønn skal også ha blitt dårlige etter å ha spist på restauranten RiFF, men kom seg etter hvert. 46-åringen skal imidlertid ha hatt mer alvorlige symptomer og døde i sitt hjem søndag morgen.

Hendelsen etterforskes nå av de regionale helsemyndighetene for å finne årsaken til at kvinnen døde, skriver avisen El Pais.

Så langt har undersøkelsene avdekket at totalt 18 personer som hadde spist på restauranten i det aktuelle tidsrommet mellom 13. og 16. februar også har hatt symptomer på matforgiftning – diaré og oppkast som oppsto i løpet av 24 timer.

– Symptomene var milde og avtok gradvis. Prøvene som har blitt innsamlet de siste dagene har blitt sendt til det nasjonale toksikologiske instituttet, sier den regionale helsesjefen Ana Barceló ifølge avisen.

Det er allerede gjort undersøkelser i restauranten.

– Vi har utført en inspeksjon av virksomheten og alt ser ut til å være normalt. Nå vil vi gjøre analyser av matvarene, sier Barceló.

Flere spanske medier har meldt at en mulig sykdomskilde kan ha vært sopp av typen morkler som skal ha blitt servert på restauranten.

– Vi må vente til obduksjonen av kvinnen er klar før vi kan slå fast om det var inntak av mat som direkte førte til hennes død, om det satte henne i en tilstand som fikk dette fatale utfallet eller om hun hadde en eksisterende sykdomstilstand, sier Barceló.

Restauranten RiFF har hatt en stjerne i Michelin-guiden 2009. Eieren Bernd H. Knöller uttaler ifølge El Pais at restauranten vil være stengt frem til det er klargjort hva som førte til utbruddet av matforgiftning.

Publisert: 22.02.2019 kl. 07:26
Oppdatert: 22.02.2019 kl. 09:51


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?