Grønnsaker er ikke kjedelig

13. november 2012Aktuelt
Tagliatelle av både røde og gule beter. (Foto: Trygve Indrelid.)
Tagliatelle av både røde og gule beter. (Foto: Trygve Indrelid.)

Bruk grønnsaker på en måte du ikke har prøvd før, på brødskivene og til middagen.

Noen ganger gror vi fast i faste mønstre på hva vi bruker som tilbehør til middagen, eller som noe ekstra på brødskiven. Har du alltid poteter til torsken og grønne bønner til kyllingfileten? Bruker du alltid agurk til leverposteien og rød paprika på gulosten? Hva med å prøve noe helt nytt?

Som alternative grønnsaker til middagen, lag lange tagliatellebånd av gule og røde beter, og server dem med pekannøtter, epler og solsikkekjerner. Eller du kan prøve en slaw av spisskål, epler og valnøtter. En salat med bønner av forskjellige slag smakt til med mynte, kan også serveres som tilbehør.

På brødskiven kan du sprite opp tunfisksalaten med avokado, eller spekeskinken med sellerirot rørt sammen med epler, yoghurt og timian. Kokt skinke kan du ha på brødskiven med chilistekt ananas, eller lag ekstra mye av salaten og server som en brødløs sandwich.

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:49
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:33


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?