Til hovedinnhold

Maten du ikke visste at du kunne lage i vaffeljern

2. februar 2016Aktuelt
INSTAGRAM: Hvem skulle tro at du kunne lage kjeks i et vaffeljern? Foto: Screenshot Instagram.
INSTAGRAM: Hvem skulle tro at du kunne lage kjeks i et vaffeljern? Foto: Screenshot Instagram.

Vaffeljernet kan brukes til så mye mer enn bare å lage vafler. Vi har samlet noen tips til inspirasjon, men her kan du leke deg med det du har hjemme. 

Det høres kanskje litt rart ut, men det er helt sant. Hva med å utfordre Østfolklassikeren pølse i vaffel med å lage hamburgerbrødet i vaffeljernet? Eller fyll tortillalefser med det du liker best, smelt det og nyt som kveldskos.

Ikke bare er det lettvint, men det tar også mye mindre tid. Vi har rotet oss bort på Instagram og funnet våre åtte favorittretter rett fra vaffeljernet, som du bare må sjekke ut:

Toast

Du trenger faktisk ikke et eget toastjern for å lage deg en ordentlig toast. Trykk den sammen i vaffeljernet istedet. Ser bedre ut gjør det også.

Speltlompe

Eller hva med en annen slags quesedilla. To speltlomper med ost og egg i mellom. Kjempegodt som kveldsmat!

Hamburgerbrød

Kanskje ikke den mest overraskende vaffel-retten - men hallo, det ser jo mye diggere ut med hamburgerbrød fra et vaffeljern enn brødristeren.

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

Omelett

Hvor digg hadde det ikke vært med en vaffelomelett til frokost? Lag omelettrøren slik du liker den, og putt den i vaffeljernet!

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

Tortilla

Hvis ikke dette er den perfekte helgesnacksen - så vet ikke vi! Putt deilig fyll mellom to tortillalefser og smelt dem sammen i vaffeljernet. Lag noen digge dipper til, og vipps så har du digg snacks til lørdagsfilmen.

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

Vaffelpizza

Perfekt størrelse på en pizza for en, og en smart måte å velge sitt eget fyll på om man er flere. En du kan rett og slett bake fyllet rett inn i røren! Det er også genialt som «on the go»-mat.

Vaffel-tacolefse

Selv om det aldri blir kjedelig med fredagstaco kan man jo tillate seg å leke litt med den. Hva med å spice den opp med å prøve grove vafler som tacolefse, for eksempel?

Vaffelcookie

Vann i munnen! Hvorfor ikke steke kjeksdeigen i et vaffeljern i stedet, og dyppe dem i sjokolade etterpå? Det blir jo ikke enklere - også ser det veldig kult ut!

Fikk du lyst på vaffel? Sjekk ut noen av disse morsomme vaffeloppskriftene:

Publisert: 02.02.2016 kl. 16:37
Oppdatert: 20.01.2017 kl. 11:00


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?