Til hovedinnhold

The Nordic Prize 2018: Re-Naa er valgt ut som Norges beste restaurant

20. november 2017Aktuelt
JUBLER: Restaurant Re-Naa i Stavanger er kåret til Nordic Prize 2018. Bildet er fra 2016 da de fikk Michelin-stjerne. FOTO: Marie von Krogh
JUBLER: Restaurant Re-Naa i Stavanger er kåret til Nordic Prize 2018. Bildet er fra 2016 da de fikk Michelin-stjerne. FOTO: Marie von Krogh
Kaja Storrøsten
Kaja Storrøsten

Det var Michelin-restauranten i Stavanger som ble vinneren blant de norske nominerte.

Re-Naa i Stavanger ble vinneren blant de norske nominerte til «Årets restaurant i Norden», også kalt «The Nordic Prize 2018». Nå konkurrerer den norske Michelin-restauranten mot Babette i Danmark, Demo i Finland, Fäviken i Sverige og Koks på Færøyene.

The Nordic Prize arrangeres av Den danske spiseguide. Hvert nordisk land har sin egen jury (se navn nederst i saken) som nominerer restauranter fra landet sitt. Årets nominerte var Bare i Bergen, Kontrast i Oslo, Maaemo i Oslo og Re-Naa i Stavanger og ble valgt av norsk jury.

Kåring i mai 2018

STOLT: Sven Erik Renaa, eier av Re-naa i Stavanger.  FOTO: ØYVIND NORDAHL NÆSS/VG
STOLT: Sven Erik Renaa, eier av Re-naa i Stavanger. FOTO: ØYVIND NORDAHL NÆSS/VG

– Jeg er veldig stolt. Det er deilig å få bekreftet at det vi gjør i Stavanger er bra. Det som er best, er at de ansatte ved restauranten får anerkjennelse for det de gjør, sier kokk og eier av Re-naa, Svein Erik Renaa.

– Hva skal dere gjøre for å vinne?

– Vi må bare lage den maten vi gjør. Det er veldig forskjellige type restauranter som er nominert, så det er vanskelig å velge hvem som er best. Hvis vi har et like bra team neste år så tror jeg likevel vi har en god sjanse, sier han.

Stavanger i vinden

Vinneren vil bli kåret mai 2018, ifølge Horecanytt. Selve konkurransen vil allerede begynne i januar og februar med nomineringsmiddager på de fem restaurantene. I den norske juryen sitter Liz Mortensen, Heini Petersen, Rune Rake, Arne Ronold og Nils Are Økland.

I år var det også en Stavanger-restaurant som ble kåret til Nordic Prize 2017, Sabi Omakase. To ganger tidligere er det Maaemo som har vunnet prisen.

Publisert: 20.11.2017 kl. 13:41
Oppdatert: 20.11.2017 kl. 16:13


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?