The Nordic Prize 2018: Re-Naa er valgt ut som Norges beste restaurant

JUBLER: Restaurant Re-Naa i Stavanger er kåret til Nordic Prize 2018. Bildet er fra 2016 da de fikk Michelin-stjerne. FOTO: Marie von Krogh
JUBLER: Restaurant Re-Naa i Stavanger er kåret til Nordic Prize 2018. Bildet er fra 2016 da de fikk Michelin-stjerne. FOTO: Marie von Krogh
Kaja Storrøsten
Kaja Storrøsten

Det var Michelin-restauranten i Stavanger som ble vinneren blant de norske nominerte.

Re-Naa i Stavanger ble vinneren blant de norske nominerte til «Årets restaurant i Norden», også kalt «The Nordic Prize 2018». Nå konkurrerer den norske Michelin-restauranten mot Babette i Danmark, Demo i Finland, Fäviken i Sverige og Koks på Færøyene.

The Nordic Prize arrangeres av Den danske spiseguide. Hvert nordisk land har sin egen jury (se navn nederst i saken) som nominerer restauranter fra landet sitt. Årets nominerte var Bare i Bergen, Kontrast i Oslo, Maaemo i Oslo og Re-Naa i Stavanger og ble valgt av norsk jury.

STOLT: Sven Erik Renaa, eier av Re-naa i Stavanger.  FOTO: ØYVIND NORDAHL NÆSS/VG
STOLT: Sven Erik Renaa, eier av Re-naa i Stavanger. FOTO: ØYVIND NORDAHL NÆSS/VG

– Jeg er veldig stolt. Det er deilig å få bekreftet at det vi gjør i Stavanger er bra. Det som er best, er at de ansatte ved restauranten får anerkjennelse for det de gjør, sier kokk og eier av Re-naa, Svein Erik Renaa.

– Hva skal dere gjøre for å vinne?

– Vi må bare lage den maten vi gjør. Det er veldig forskjellige type restauranter som er nominert, så det er vanskelig å velge hvem som er best. Hvis vi har et like bra team neste år så tror jeg likevel vi har en god sjanse, sier han.

Vinneren vil bli kåret mai 2018, ifølge Horecanytt. Selve konkurransen vil allerede begynne i januar og februar med nomineringsmiddager på de fem restaurantene. I den norske juryen sitter Liz Mortensen, Heini Petersen, Rune Rake, Arne Ronold og Nils Are Økland.

I år var det også en Stavanger-restaurant som ble kåret til Nordic Prize 2017, Sabi Omakase. To ganger tidligere er det Maaemo som har vunnet prisen.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?