Lises aller beste jordbær-oppskrifter

21. juni 2016Aktuelt
JORDBÆRGLEDE: Bruk sommerens friske, norsk jordbær i en deilig ostekake - eller i små sjokoladeterter. Foto: Sara Johannessen/VG.
JORDBÆRGLEDE: Bruk sommerens friske, norsk jordbær i en deilig ostekake - eller i små sjokoladeterter. Foto: Sara Johannessen/VG.

Salsa, syltetøy og sjokoladeterte. Alt blir bedre med jordbær. Særlig de norske.

Norske jordbær er noe av det beste ved sommeren. Og selv om de er gode (og noen ganger best) med bare litt sukker og fløte, så kan de brukes til veldig mye annet også.

Hva med å prøve jordbærsalsa med chili og avokado som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk -eller aller helst kylling? Eller lag en ny bruschettavariant med balsamicomarinerte jordbær med mynte og feta - det kan lett bli den nye lunsjfavoritten i sommer. Jordbær på brødskiven er selvfølgelig også veldig godt når det kommer i syltetøyform, gjerne tilsatt litt vanilje.

Til dessert finnes det uendelig mange måter å bruke jordbærene på. Lag en bakt ostekake med rømmeokk og jordbærtopping, eller sjokoladeterter med oreokjeks og friske jordbær. Jordbærsuppe er en litt lettere og friskere dessertvariant, mens den karamelliserte eggedosisen vil tilfredsstille de mer søtsugne av oss. De tilslørte jordbærpikene er sommersøstrene til bondepikene - og minst like gode. Særlig om du tar deg bryet med å ha revet sjokolade mellom lagene.

Du kan også lage en superenkel iskake med jordbær - sjekk fremgangsmåten her:

Enkel iskake til 17.mai

Publisert: 21.06.2016 kl. 13:08
Oppdatert: 23.06.2016 kl. 12:03


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?