Syv app'er alle matnerder bør ha

28. desember 2015Aktuelt
NOE FOR ALLE: Om det er matbilder, mat-TV, resie, vegetarmat eller fakta du er mest opptatt av - i matapp-universet er det noe for alle. Foto: Screenshots fra app'ene.
NOE FOR ALLE: Om det er matbilder, mat-TV, resie, vegetarmat eller fakta du er mest opptatt av - i matapp-universet er det noe for alle. Foto: Screenshots fra app'ene.

Matreiser, mat-TV og en ny måte å bla gjennom oppskrifter på - disse matapp'ene bør du skaffe deg snarest.

Selv om vi elsker å tilbringe tid på sofaen med en stack med nye matblader, eller noen fine kokebøker, men det er ganske deilig at det finnes veldig mange fine app'er som passer helt perfekt til oss skikkelig matnerder.

De som også er litt i overkant glad i å reise, men ikke alltid like fan av tunge guidebøker og kart som må brettes riktig, kan også finne sin nye reisekompanjong i en app.

Sjekk ut våre syv favoritt app'er for matinteresserte

Foursquare

For deg som liker matreisen.

Noen gang stått i en ny by utenfor den den stengte døren til restauranten du hadde planlagt å spise lunsj på og lurt på hva du skal gjøre? Istedenfor å dra på MacDonald's kan du bruke Foursquare. Det er en app som baserer seg på anbefalinger fra brukerne sine og lar deg enkelt finne akkurat den typen spisested du har lyst til å gå på akkurat i det området du befinner deg i. App'en viser deg bilder av både mat og sted, slik at du vet akkurat hva du går til.

Vibrantly

For deg som er mest opptatt av å ta gode matbilder.

Å legge ut matbilder på instagram har for mange blitt en slags besettelse (det er nesten 280 millioner(!) bilder tagget med #food på instagram). Det skal tas titalls bilder av maten som blir servert før vi spiser den, de skal redigeres og filter skal legges på - og når vi endelig er klare til å spise, så har maten blitt kald. Vibrantly hjelper deg med dette - det er en foto-app som er spesialdesignet for å redigere matbilder. I tillegg lar app'en deg lagre bildene med dine egne kommentarer, hvor du spiste maten, dato og hvilket måltid det var - bare for din egen del.

Forks over knives

For deg som lurer på om man kan bli mett på vegetarmat.

«Forks over knives» var egentlig en dokumentarfilm som handlet om hvordan man kunne forbedre helsen sin ved å kutte ut animalske produkter og ferdigprodukter og spise mer plantebasert mat. Og selv om du ikke er helt på vegetarsporet så har app'en mange gode oppskrifter på variert, mettende og lettlaget vegetarmat. Du får også lese mer om hva et mer vegetarisk kosthold kan gjøre for deg og hvordan du kan sørge for at du fortsatt får i deg nok næring. Appen koster 49 kr.

Tender

For deg som vil ha en match med en gang.

Tender er bygget opp på samme måte som dating-app'en Tinder, du ser bilder av forskjellige matretter og «swiper» til høyre om du liker det du ser, og til venstre om det ikke frister. De matrettene du liker legger seg i en favorittliste, og her får du ingredienslisten og tilgang til hele oppskriften. Appen koster 19 kr.

Tastemade

For deg som elsker levende bilder.

Dette er matporno rett på mobilen. Det er en video-app hvor det er samlet korte videoserier laget av unge mennesker som elsker å spise. Og elsker å reise. Her får du se alt fra lynkjappe oppskrifts-videoer (les: Lær å lage gresskar-risotto på et halvt minutt) til lengre tematiserte reiseprogrammer (les: Slik feirer de jul rundt omkring i verden).

Blåskjell

For deg som virkelig er opptatt av kortreist.

Mange av oss er opptatt av hvor maten kommer fra, og hva er vel bedre enn når den kommer rett fra naturen? Mattilsynet har laget en app som forteller deg hvor du trygt kan plukke dine egne blåskjell. Og siden det er nå blåskjellene faktisk er best, er det bare å ta på slagstøvler og komme seg ut i fjæra.

Food Dictionary

For deg som vil vite alt.

Her får du et (nesten) fullstendig ingrediensleksikon inn på mobilen. Lurer du på hva en mangostan er, hva som er næringsinnholdet i en banan eller hva som er den vanligste måten å bruke blå poteter på har du svaret i lomma med Food Dictionary. App'en er også proppfull av lenker til andre steder hvor du kan utforske råvarene - og hva du kan bruke dem til.

Publisert: 28.12.2015 kl. 15:01
Oppdatert: 27.02.2017 kl. 16:02


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?