Inspirert av smilets land
Ta en thailandsk vri på middagen.
I klassisk thailandsk matlaging eksperimenterer de med det komplekse samspillet mellom søtt, salt, surt, bittert – og spicy. I tillegg er de like opptatt av hvordan en rett ser ut, hvordan den lukter og hvordan den passer inn i hele måltidet. Vi lar oss inspirere.
Frisk, skarp og syrlig – thailandsk biff med chili og lime er like god onsdags- som lørdagsmat.
Pakk hvite fiskefileter i folie og grill den med thailandske urter – server med koksris og thaidressing.
Hemmeligheten bak en god wokrett er å huske på at woken blir glovarm – dermed skal maten bare stekes raskt, mens den er i stadig bevegelse. Husk det når du steker kylling og grønnsaker - og cashewnøtter til thailandsk kylling med cashewnøtter. Eller når du blander nudler med svinekjøtt og raust av thailandske krydder og urter i en pad thai.
Publisert: 25.08.2014 kl. 10:17
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:55
Lag deg en gratis konto